Élet-Stílus

Minden feladott csomag után díjat számol a Wizz Air

A Wizz Air fapados légitársaság bejelentette, hogy mostantól minden egyes feladott csomag után díjat számol fel; ez idáig csak az egynél több feladott csomag után kellett fizetni.

A csomagokra felszámolt díj foglaláskor 780 Ft, utólag pedig (telefonon keresztül vagy a repülőtéren) 1600 Ft. A légitársaság arra szeretné ösztönözni utasait, hogy minél kevesebb csomagot vigyenek magukkal, hiszen ezzel is időt takarítanak meg a check-innél.

Az új rendszer péntektől lép életbe, és minden utasra érvényes, akik mostantól fogva október 27. utáni járatokra foglalnak repülőjegyet. Azoknak az utasoknak, akik már korábban lefoglalták utazásukat október 27. utáni indulással, nem kell majd díjat fizetniük a repülőtéren.

Az újonnan bevezetett intézkedések nem módosítják a kézipoggyászra vonatkozó, eddig is érvényben lévő szabályokat. A fedélzetre továbbra is csak egy darab, maximum 10 kg súlyú csomag vihető fel. Szintén változatlan a túlsúlyos poggyász díja, a 20 kg-ot meghaladó csomagok után 2000 Ft/kg díjat kell fizetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik