Élet-Stílus

Nesta lemondta a válogatottságot

Francesco Totti után Alessandro Nesta, az AC Milan világklasszis védője sem kíván többet szerepelni a vb-győztes olasz csapatban.

Kapcsolódó linkek


olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A világ egyik legjobb védőjének számító 31 éves Nesta azzal indokolta döntését, hogy túl sok elfoglaltsággal jár neki a klubjában és a nemzeti csapatban való helytállás, de lapvélemények szerint Roberto Donadoni szövetségi kapitánnyal sem jött ki.

A milánióakkal májusban 2011-ig hosszabbító klasszis védő döntésével azért is sokkolhatja a szurkolókat, mert nemrég Francesco Totti, az AS Roma kapitánya is hasonló elhatározásra jutott – írta az MTI.

Nesta 1996 óta 78 mérkőzésen szerepelt a válogatottban. Bár tavaly óta világbajnoknak mondhatja magát, nem volt nagy szerencséje a nagy tornákon, hiszen 1998-ban, 2002-ben és 2006-ban sem tudta végigjátszani a vb-t sérülése miatt. Tavaly Németországban a kieséses szakasz összes meccsét kihagyta, és emiatt már ekkor eszébe jutott a visszvonulás, ám erről csak most határozott.

A magyar szurkolók is bánhatják a döntését, hiszen immár két világklasszis fog hiányozni az augusztus 22-én esedékes Magyarország–Olaszország meccsről, melyre a Puskás Stadionban kerül majd sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik