Élet-Stílus

BL: csalódást okozott a Loki

Minden évben úgy vág neki a magyar bajnok – az utóbbi években a Debrecen - a BL-selejtezőknek, hogy sikerülhet a bravúr. Sajnos idén is beigazolódott a papírforma, nemzetközi szinten sehol nem vagyunk.

Kapcsolódó linkek

bajnokokligaja.lap.hu
sport.lap.hu

A Debrecen az elmúlt években sorozatban nyerte a bajnoki címeket, de már sokadszorra vagyunk kénytelenek szembesülni a ténnyel, a Bajnokok Ligája főtáblájáról egyelőre csak álmodhatunk. Az Elfsborg ellen a legrangosabb európai kupasorozat selejtezőjének második fordulójában a Loki ugyan „csak” egy góllal kapott ki, de a kedd esti mérkőzést elnézve bravúrra, és némi szerencsére is szükség lesz a továbbjutáshoz.

Már a kezdés is sokat sejtetett, a svédek már a második percben közel jártak a gólszerzéshez, de akkor még Baloghnak nem kellett a kapuból kikotornia a labdát. A vendégek nagy elánnal kezdték az összecsapást, és hiába biztatta 10 ezer szurkoló a Lokit, eleinte az történt a pályán, amit az Elfsborg akart. Negyedóra elteltével rendezte a sorait Beranek mester csapata, és átvette a játék irányítását, de ez sajnos helyzetekben nem mutatkozott meg.


BL: csalódást okozott a Loki 1

Nincs helye az álmodozásnak (MTI)


A kameruni Kouemaha és Dzsudzsák remekül mozgott ekkor a pályán, de igazán komoly helyzetet nem sikerült kialakítani. A vendégek nyolc emberrel, rendkívülien fegyelmezetten védekeztek.

A fordulás után érthetetlen módon tanácstalanná vált a Debrecen. Az első félidő második részében mutatott játékhoz képest is visszaesett a színvonal, az Elfsborg szemmel láthatóan elégedett volt a gólnélküli döntetlennel, a másik oldalon pedig hiába érkezett Sándor Tamás, a magyar mezőny egyik legjobbja sem tudta felrázni a Lokit. A 65. percben pedig a már megszokott tragikomikus szituáció után előnybe került az Elfsborg. Alexandersson egy átlépős csellel teljesen összezavarta a Debrecen védelmét, és Mobaeck három hátvéd statisztálása mellett egy rosszul eltalált lövéssel bevette Balogh kapuját.

A folytatásban is ment előre a Loki, de a fegyelmezetten visszazáró vendégvédelem remekül végezte a dolgát. A magyar bajnok egyetlen valamirevaló helyzet nélkül fejezte be a találkozót, és idegenben kisebb csodára lesz szüksége, ha egy körrel közelebb akar kerülni a főtáblához. Az esélyeiket nem javítja, hogy a számukra szokatlan műfüves pályán kell megvívni a visszavágót.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:
DVSC-TEVA – Elfsborg (svéd) 0-1
Gól:
Mobaeck (65.)

—-Nyilatkozatok, további eredmények—-

Fieber Péter, a debreceniek másodedzője: “Nagyon hiányzott egy gól, a védelmük rendkívül erős volt. Úgy gondolom, még semmi sincs veszve, ahogy a svédek most nyerni tudtak, úgy jó játékkal mi is sikerrel járhatunk idegenben”.

Magnus Haglund, az Elfsborg vezetőedzője: “Jól védekeztünk, csapatom a labdabirtoklásban is jobb volt. Nem engedtük kibontakozni a Debrecent. Remélem, a visszavágón sikerül kiharcolnunk a továbbjutást, ugyanakkor biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz”.

További eredmények:
Pjunik Jereván (örmény)-Sahtar Doneck (ukrán) 0-2
Tampere United (finn)-Levszki Szófia (bolgár) 1-0
FC Köbenhavn (dán)-Beitar Jerusalem (izraeli) 1-0
RC Genk (belga)-FK Sarajevo (bosnyák) 1-2
Zaglebie Lubin (lengyel)-Steaua Bucuresti (román) 0-1
Glasgow Rangers (skót)-Zeta Golubovci (montenegrói) 2-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik