Élet-Stílus

Klicsko komoly kihívót kaphat

Az IBF komoly mérkőzéssorozatot rendez a nehézsúlyú világbajnok Vlagyimir Klicsko kihívásáért: négy ranglistás ökölvívó kieséses alapon dönt a kihívói státusról.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

Kétségtelen, hogy az IBF bár nem a legerősebb világszervezet, de mindezek ellenére a legtöbb eliminátor mérkőzést ennél a szervezetnél rendezik. A legújabb hír nehézsúlyban az, hogy a szervezet nem két, hanem négy nehézsúlyú ökölvívót szeretne megversenyeztetni, mielőtt Vlagyimir Klicsko (49-3-0) számára újabb kötelező kihívót jelölnek.

Az egyik ágon a ranglistán negyedik Calvin Brock (31-1-0) és a veretlen Eddie Chambers (29-0-0) csapna össze, míg a másik ágon a korábbi kétszeres világbajnok, jelenlegi ranglista 5. Chris Byrd (40-3-1) és az oroszok olimpiai bajnoka, a 11. helyre taksált Alexander Povetkin (13-0-0) mérkőznek. A két találkozó győztese kap lehetőséget arra, hogy Klicsko kihívásáért bokszoljon. Az biztos, hogy ha létrejön ez a minitorna, úgy Klicsko olyan ellenfelet kap, aki vitán felül bizonyította, hogy megérett az ukrán világbajnok kihívására.


Klicsko komoly kihívót kaphat 1

Klicsko legutóbb Brewstert kalapálta el (MTI/EPA)


A Sauerland részéről Kalle Sauerland kommentálta az IBF tervezetét: „Ez nagyon jó hír. Ez egy olyan lehetőség, amire Alexander várt. Nincs kétségünk, hogy ki nyeri meg a versengést” – nyilatkozta Povetkin társmenedzsere. „Alexander hamarosan világbajnok lesz. A Klicsko-vadászat hivatalosan is elkezdődött. Már csak két győzelem, és az ukrán nem tud hová elbújni!”

A Sauerland Event szeretné a Povetkin–Byrd összecsapást Németországba vinni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik