Élet-Stílus

Megkezdődött az EFOTT Debrecenben

Folyamatosan érkeznek a résztvevők a debreceni Vekeri-tó partjára, ahol kedden megkezdődött az Egyetemisták és Főiskolások Turisztikai Találkozója (EFOTT).

Sokan már sátrat vertek a tó partján, míg mások hátizsákokkal állnak sorba a bejáratnál, hogy bejussanak az eddigi legnagyobb ilyen jellegű fesztiválra. Az elkövetkező napokban ugyanis 12 színpadon 300 fellépő várja a szórakozni vágyó fiatalokat. A keddi nyitónapon még csak egy színpadon lesz zenei program, de szerdán beindul a “nagyüzem” a fesztiválon.

Most első alkalommal “ZöldÖvezetet” is kialakítanak a Vekeri-tó partján a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium közreműködésével. A “ZöldÖvezet” programot az idén 11 nyári fesztiválon, köztük az EFOTT-on vezeti be a Zöldövezet Társulás. A debreceni találkozón ennek keretében 15 hulladékgyűjtő-sziget működik majd, valamint egy demonstratív, oktató célú előkezelő sziget. A négynapos rendezvényen 150 köbméter újrahasznosítható hulladékra számítanak a szervezők.



Megkezdődött az EFOTT Debrecenben 1

A melegben vízpermet is várja a résztvevõket. (fotó: MTI)


Az EFOTT-ra több mint 50 ezer résztvevőt várnak. Naponta 5-10 ezer fiatal szórakozhat a legnagyobb és legrégebbi turisztikai fesztiválon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik