Élet-Stílus

Stepney kitálal a Ferrarinak

Korábbi munkaadóival szeretne találkozni Nigel Stepney, a Ferrari menesztett technikai igazgatója. Az ipari kémkedéssel vádolt Stepney azt ígéri, hogy az olasz istálló vezetői előtt tisztázza magát.

Kapcsolódó linkek

forma.lap.hu
sport.lap.hu

„Védencem ártatlan, ezt be is tudja bizonyítani, és kész arra, hogy elárulja, kik az igazi bűnösök, kiknek állt érdekében ez az egész botrány” – mondta Sonia Bartolini, Stepney ügyvédje. „A csapatfőnök Jean Todttal, valamint Luca di Montezemolóval, a Ferrari elnökével szeretnék találkozni, nekik majd mindent elmondok. Összeesküvés áldozata lettem, én ugyanis egyszerűen képtelen lettem volna ilyen aljasságot elkövetni…” – jelentette ki Nigel Stepney.

Olasz lapértesülések szerint, ha Stepney nem tudja bizonyítani ártatlanságát, akkor ipari kémkedés miatt akár négyéves börtönbüntetést is kaphat.

A korábbi technikai igazgatót azzal vádolják, hogy a Ferrari titkos fejlesztési terveit tartalmazó anyagot adott át barátjának, a legnagyobb rivális McLaren azóta már menesztett vezető mérnökének, Mike Coughlannak. A botrány akkor robbant ki, amikor Coughlan felesége egy másolószalonba vitte a 780 oldalas dokumentumot. Az üzlet egyik munkatársa értesítette a Ferrarit arról, mit is sokszorosítottak.

Új pilóta a Spykernél

Szerdán hivatalossá vált, hogy az eddig tesztpilóta német Markus Winkelhock vezeti majd a Spyker csapat egyik autóját a vasárnapi Forma-1-es Európa Nagydíjon, a Nürburgringen.



Coughlan ellen a Ferrari kártérítési pert indított, az eljárást ugyanakkor nem folytatták le, mert a felek peren kívül megállapodtak egymással. Coughlan egyúttal kijelentette, hogy minden segítséget megad az olasz csapatnak a botrányos ügy tisztázásához.

A Ferrari azzal a feltétellel vonta vissza keresetét, hogy amennyiben az összes rendelkezésre álló adat alapján ez indokolt, később beperelheti Coughlant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik