Élet-Stílus

Dagad a kémügy a McLarennél

A McLaren főtervezője azt állítja, hogy nem csak ő látta a Ferrari titkos dokumentumait a csapat tagjai közül. Az ügyet július 26-án tárgyalja a Motorsport Világtanács.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

Az olasz La Repubblica című lap részleteket közölt a kémügyben érintett mclarenes, Mike Coughlan múlt héten tett vallomásából. Ha igaz, amit a főtervező mondott, a csapatnak rosszul áll a szénája.

Bár a McLaren az ügy kirobbanásakor, és azóta is cáfolja, hogy bármilyen közük lenne az ellopott anyagokhoz, Coughlan azt állítja, hogy ő több munkatársának is megmutatta azokat.

“Így igaz, nálam voltak a tervek. Én vagyok a felelős. Az anyagot megmutattam a McLarennél is, és nem csak Jonathan Neale-nek (a csapatigazgató), hanem másoknak is. Mindenki ugyanúgy reagált: azt mondták, hogy szabaduljak meg tőlük” – vallotta állítólag Coughlan.


Dagad a kémügy a McLarennél 1

Hányan érintettek? (vezess.hu)


A vallomás így ellentmondani látszik a csapat hivatalos álláspontjának, miszerint csakis az azóta felfüggesztett főtervezőnek volt köze a Ferrari anyagaihoz, és hogy ők semmit sem tudtak erről. A kérdésekre a McLarennek július 26-án kell majd megfelelnie Párizsban, a Motorsport Világtanács előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik