Élet-Stílus

Sarapovára megorroltak az oroszok

A világranglista-második Marija Sarapova sérülése miatt nem lép pályára a hétvégi Egyesült Államok–Oroszország FED Kupa-elődöntőben. Hazájában nagy felháborodást váltott ki a visszalépés.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

Sarapova pénteken még azt közölte, elfogadja a meghívást a vermonti összecsapásra, végül viszont vállsérülésére hivatkozva lemondta a szereplést.

Hazájában hatalmas felháborodást váltott ki a visszalépés. Vlagyimir Kamelzon főedző szerint szó sincs sérülésről, sokkal inkább az húzodhat meg a döntés hátterében, hogy Sarapova tengerentúli tanácsadói nem engedik, hogy az Egyesült Államok ellen játsszon. Anna Dimitrijeva korábbi játékos – jelenleg tévékommentátor – még messzebb ment, amikor azt mondta, hogy „Marija soha nem akart szerepelni a Fed Kupában, csak azért nevezte magát a csapatba, hogy indulási jogot szerezzen az olimpiára.”


Sarapovára megorroltak az oroszok 1

Sérült, vagy csak nem akar játszani? (MTI/EPA)


A Floridában élő klasszis még egyszer sem játszott a Fed Kupában, korábban ugyanis mindig visszautasította a felkérést: áprilisban láb, illetve vállsérülésre hivatkozva maradt távol a sorozattól. Sarapova hivatalos honlapján próbálta meg tisztázni magát. „Megértem, hogy a visszalépésem csalódottá teszi az orosz szurkolókat, de engem még jobban elszomorít, hogy nem játszhatok. Én lennék a legboldogabb, ha legyőzhetném az amerikaiakat saját közönségük előtt” – mondta a 20 éves klasszis, továbbá a weboldalán azt is elárulta, be van dagadva a válla, és emiatt az orvosai legalább tíznapos pihenőt írtak elő a számára. Ez vagy igaz, vagy nem, egy biztos: a kétszeres Grand Slam-győztes játékos pihenés és csapatösszetartás helyett egy hollywoodi gálán vett részt.

Samil Tarpiscsev szövetségi kapitány Sarapova helyett Jelena Vesznyinát hívta be. Rajta kívül Szvetlana Kuznyecova, Nagyja Petrova és Anna Csakvetadze lép majd pályára. A házigazdáknál a Williams-nővérek, a wimbledoni bajnok Venus, illetve Serena és Lisa Raymond és Vania King játszik majd. A másik ágon a címvédő Olaszország és Franciaország küzd meg a döntőbe jutásért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik