Élet-Stílus

A Renault visszaszerezné Alonsót

Az AS spanyol sportnapilap úgy tudja: a Forma-1-es Renault istálló azt szeretné, ha a kétszeres világbajnok Fernando Alonso a következő szezonban ismét náluk versenyezne.

A spanyol pilóta 2005-ben és 2006-ban a francia csapat színeiben nyerte meg a vb-t, a tavalyi szezon után azonban a McLaren-Mercedeshez igazolt. Az újság szerint Flavio Briatore csapatfőnök már el is kezdte a tárgyalásokat annak érdekében, hogy a versenyző visszatérjen hozzájuk.

Alonso jelenleg második a pontversenyben csapattársa, Lewis Hamilton mögött és többször is nyilvánosan kijelentette, hogy az istállón belül hátrányos helyzetben érzi magát a brit újonccal szemben.

Az AS-nek ugyanakkor visszafogottan nyilatkozott: „Nem mondhatok sem igent sem nemet olyan híresztelésekre, amelyeknek egyelőre nincs alapjuk. Jelenleg arra koncentrálok, hogy a McLarennel érhessek el minél jobb eredményt.”

Tény ugyanakkor, hogy Briatore és Alonso közötti jó kapcsolat az astúriai távozása ellenére megmaradt – a csapatfőnök az elmúlt hetekben többször is méltatta korábbi védencét – míg a McLarennél a spanyol napilap szerint elkezdték az óvatos tapogatózásokat, s nem kizárt, hogy Alonsót akár honfitársa, a tapasztalt, ám Hamilton alá rendelhető Pedro de la Rosa váltja majd az egyik Mercedes kormánya mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik