Élet-Stílus

Hamilton sem menti meg a Brit Nagydíjat?

A Forma–1-es naptár brit helyszíne évek óta veszélyben van, Bernie Ecclestone szerint felújítás nélkül Hamilton népszerűsége sem segít, Silverstone kimaradhat.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

Bár a silverstone-i pályát fenntartó Brit Autóversenyzői Klub (BRDC) elnöke, Damon Hill szerint az újonc Lewis Hamilton sikere és hatalmas népszerűsége biztosíthatja a Brit Nagydíj jövőjét, Bernie Ecclestone másképp gondolja: ha a forráshiány miatt évek óta húzódó felújítás nem történik meg, Silverstone búcsúzhat 2010 után.

„A BRDC öt-hat éve tudja, hogy mit kellene csinálniuk, de az égvilágon semmit sem tettek. Sajnálom a közönséget, hogy megint csak egy harmadosztályú pályára jövünk a Brit Nagydíjra” – mondta Ecclestone.

Azonban könnyen lehet, hogy a dolognak nagyobb a füstje, mint a lángja, és Bernie inkább csak rá akar ijeszteni Hillékre, hiszen az F1-ben leghangosabban a pénz beszél, Ecclestone-nak pedig abszolút hallása van ezen a téren. Amíg Michael Schumacher volt a legnagyobb sztár, Németország két nagydíjat is rendezett – Hockenheimben és a Nürnburgringen –, most pedig, amióta Fernando Alonso kétszeres világbajnok, gyorsan összejött Barcelona mellett egy második futam Spanyolországban, Valenciában is. Ha Hamilton esetleg világbajnok lesz, nincs az a rossz murvás pálya, amin ne tartana Bernie futamot Angliában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik