Élet-Stílus

Alonso hibára vár, a Ferrari nem trükközik

Fernando Alonsónak nem sikerült valami jól a Francia Nagydíj. A spanyol azonban nem adja fel, és bízik abban, hogy valamikor a csapattársa is balszerencsés lesz. A Ferrari idei első kettős győzelmével visszatért a világbajnoki küzdelembe.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

A világbajnok Fernando Alonso a Francia Nagydíj hétvégéjén végig bukdácsolt, és a technika sem állt mellé. A sebességváltó hibája miatt az időmérőn csak a 10. rajthelyet szerezte meg, és a versenyen is a mindössze két pontot érő hetedik helyre tudott előrelépni.

Csapattársa, Lewis Hamilton ugyan a Ferrarikat nem tudta megszorítani, de a végig biztos harmadik helyen ért célba, megőrizve ezzel az eddig egyedülálló eredményt: nyolcból nyolc futamon állt dobogóra.

Az újonc és a világbajnok között tovább nőtt a különbség: Hamilton már 14 ponttal vezet a bajnokságban Alonso előtt. A spanyol azonban nem adja fel, a cél továbbra is a harmadik vb-cím begyűjtése, Alonso szerint valamikor csapattársa is balszerencsés lesz, és akkor ő kerül jobb helyzetbe.


Alonso hibára vár, a Ferrari nem trükközik 1

A verseny elõtti jókedv hamar elszállt (MTI/AP)


„Hamilton vezet és harmadik lett. Mind a nyolc versenyen a dobogón végzett, de amikor neki lesz váltóproblémája vagy őt zavarja meg a biztonsági autó, akkor majd én hozok rajta pontokat. Tudtuk, hogy nehéz verseny lesz, a többieknél kevesebb benzinnel, hátulról indulva. De remélem, hogy ez a két pont is számít majd a szezon végén!” – nyilatkozta a futam után a világbajnok.

A szerencse döntött

A Francia Nagydíjon háromfutamnyi gyengébb szereplés után a Ferrari újra formába lendült. Kellett is a győzelem, mert a pontok tekintetében kezdett lemaradni az olasz gárda a McLarentől. A csapatküzdelemben a 35 pontos hátrányon most tíz pontot faragtak, és a ferraris pilóták közel kerültek az egyéniben második Fernando Alonsóhoz is.

A futam győztese, Kimi Räikkönen nagyon elégedett az eredménnyel, és a következő, Brit Nagydíjra folytatást ígér. „Nagyon kellett ez nekünk. A munka kezd kamatozni. Talán tovább tartott, mint vártuk, de végre győztünk, újra jó helyzetben vagyunk. Voltak gondjaink, de én számítottam is erre. Az emberek leírnak, ha nem jönnek a jó eredmények, de keményen dolgozunk, hogy fordítsunk, és még tovább javulhatunk.”

„Nagyon jó tesztünk volt Silverstone-ban, remélem, a versenyen már bevethetjük az alkatrészeket, amiket ott próbáltunk ki. Ide (Magny Cours-ba) nem sikerült mindent elhoznunk, úgyhogy ez még segíthet rajtunk. Az autónk jónak tűnik a brit pályán. Persze a teszt csak teszt, de azt hiszem, ott is gyorsak leszünk. Az időjárás azért trükkös lehet, de ezen a hétvégén is megpróbáljuk a legjobbat kihozni, megpróbálunk nyerni” – latolgatta az esélyeket a finn.

A csapatfőnök, Jean Todt – aki vasárnap ünnepelte 14. évfordulóját a Ferrarinál – ugyancsak elégedett volt a versennyel, és a pilótákkal is: „Mindkét versenyző kiválóan rajtolt, ragyogóan vezettek. Csak a forgalmon és a stratégián múlt, hogy végül melyikük nyert. Ez a kettős győzelem nagyon fontos a világbajnoki küzdelem szempontjából. Kilenc verseny van hátra, még minden lehetséges.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik