Élet-Stílus

Copa America: Venezuela történelmi sikere

Negyven év szünet után nyert újra mérkőzést a Copa Americán az idei viadal házigazdája, Venezuela, míg az A-csoport másik összecsapásán Uruguay 1-0-s győzelemmel feledtette a Peru elleni botlását.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

Az A-csoport második fordulójában a házigazda Venezuela 2-0-ra legyőzte Peru válogatottját, és ezzel a második diadalát aratta a dél-amerikai kontinensviadalok történetében – az elsőt meglehetősen régen, még 1967-ben érte el.

A perui Pedro García korai kiállítása (a játékos arcon vágta az ellenfelét) a venezuelaiak malmára hajtotta a vizet. A hazaiak Alejandro Cichero fejesgóljával szereztek vezetést a második félidő elején, majd a hajrában Daniel Arismendi is betalált, 17 méterről lőtte a labdát a jobb sarokba. Ekkor egyébként már Venezuela is tíz emberrel képviseltette magát a pályán, hiszen egy perccel korábban Ricardo Páez, a hazai edző fia a második sárga lapját is megkapta.

„Ezzel az eredménnyel történelmet írtunk. Évek óta harcolunk, küzdünk emberek tiszteletéért, és azt hiszem, a mostani győzelmünkkel sikerült kivívnunk azt. A peruiak ellen türelmesen játszottunk, jól védekeztünk, ugyanakkor azt is el kell ismernem, hogy a korai kiállítás nem jött rosszul a számunkra” – nyilatkozta Richard Páez, a házigazdák szövetségi kapitánya.


Copa America: Venezuela történelmi sikere 1

Daniel Arismendi szerezte a második venezuelai gólt (Getty)



A csoport másik mérkőzésén a nyitókörben súlyos vereséget szenvedett Uruguay 1-0-ra legyőzte Bolíviát, ezzel életben tartotta a továbbjutási reményeit. A mérkőzés egyetlen gólját Vicente Sánchez szerezte az 58. percben: a csatár közvetlen közelről piszkálta a kapuba a labdát a tévozó bolíviai védők asszisztálása mellett. “A győzelem volt most számunkra a legfontosabb. Aki azt hitte, hogy három vagy négy góllal nyerünk, az igen gyerekesen gondolkodik” – mondta az uruk kapitánya, Washington Tabárez.

Copa America, Venezela
A-csoport:

Bolívia-Uruguay 0-1 (0-0)
Gól:
Sánchez (58.)

Venezuela-Peru 2-0 (0-0)
Gól:
Cichero (49.), Arismendi (79.)
Kiállítva: Páez (78.), ill. Pedro García (14.)

A csoport állása:
1. Venezuela 4 pont
2. Peru 3 (3-2)
3. Uruguay 3 (1-3)
4. Bolívia 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik