Élet-Stílus

Talmácsi a második sorban

A csütörtöki rajtsorrend nem változott a második időmérőn sem, mivel pénteken végig esett az eső. Talmácsi Gábor maradt a hatodik helyen, az élről pedig szokás szerint Mattia Pasini rajtolhat.

Kapcsolódó linkek

talmacsigabor.lap.hu
sport.lap.hu

Az idei szezonban hatodik poleját szerezte meg az olasz motoros, aki pénteken mindössze hat kört teljesített. Nem is volt többre szüksége, hiszen nedves aszfalton senki nem tudta megjavítani az egy nappal korábban futott idejét. A második helyen maradt Lukas Pesek, és az első sorból indulhat az olasz Simeno Corsi, valamint Sergio Gadea.

A második sorból – ilyen sorrendben – Sergio Cortese, Talmácsi Gábor, Hector Faubel és Raffaele de Rose vághat neki a gyorsaságimotoros-világbajnokság kilencedik versenyének.


Talmácsi a második sorban 1

Pasini eddig kilenc idõmérõbõl hatot megnyert (motogp.com)


A nem éppen ideális körülményekhez pénteken Mike di Meglio tudott a legjobban alkalmazkodni, igaz a francia az edzés vége felé bukott. Talmácsi a második lett, a harmadik legjobb kört pedig Gadea teljesítette. „Gábor az esőben a második legjobb időt érte el és ez önmagáért beszél. Voltak gondjaink, de tudjuk, mi a hiba és ezt szombatra kiküszöböljük. A pálya kitűnő, jó eredményt várok” – mondta az MTI-nek Stefano Favaro, a magyar motoros menedzsere.

A 250-es géposztály időmérő edzésén is zuhogott az eső, így ebben a kategóriában szintén a csütörtöki eredmények alapján állt össze a rajtsorrend. Tóth Imre az esős tréningen a hetedik időt érte el, csütörtökön viszont csak 25. volt. Az első rajtkocka a pontversenyben vezető Jorge Lorenzóé. „Ma jól ment a motorozás. Egyelőre senki nem tudja, mit hoz a holnap, van aki esőre tippel, mások viszont napsütést jósolnak. Én az előbbit remélem” – mondta Tóth, aki a Brit Nagydíjon – a 250-esek között először – pontszerző helyen végzett.

A MotoGP-ben Chris Vermeulen vághat neki az élről a szombati versenynek. Az esőben rendezett időmérőn Casey Stoner és Randy de Puniet szerezte meg a második, illetve a harmadik helyet, miközben Valentino Rossi csak a 11. lett.

Assen, Holland Nagydíj, rajtsorrend:
125 kcm
1. Mattia Pasini (olasz, Aprilia)
2. Lukas Pesek (cseh, Derbi)
3. Simone Corsi (olasz, Aprilia)

6. Talmácsi Gábor (Aprilia)

250 kcm
1. Jorge Lorenzo (spanyol, Aprilia)
2. Andrea Dovizioso (olasz, Honda)
3. Alvaro Bautista (spanyol, Aprilia)

25. Tóth Imre (Aprilia)

MotoGP
1. Chris Vermeulen (ausztrál, Suzuki)
2. Casey Stoner (ausztrál, Ducati)
3. Randy de Puniet (francia, Kawasaki)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik