Élet-Stílus

Felszámolási eljárás indult Pellady cége ellen

Felszámolási eljárás indult a Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi marketingpartnere, a Derball Kft. ellen - tájékoztatta az MTI-t kedden Kisteleki István. Az MLSZ 152 milliót követel a cégtől, a Derballnak viszont 70-el tartozik a szövetség.

Kapcsolódó linkek

magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A cég akkor került kapcsolatba az MLSZ-szel, amikor Lothar Matthäus volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya. A német szakember távozása után a kapcsolat megszakadt. “A cégközlönybe is bekerült, hogy felszámolási eljárás indult Pellady Péter korábbi MLSZ-elnökjelölt vállalkozása ellen” – mondta Kisteleki a távirati irodának. “Az MLSZ-nek 152 milliós követelése van a Derball-lal szemben, az ügy bírósági szakaszban tart, ez az összeg azonban a jelenlegi helyzetben nem behajtható.”

“A Derball Kft. átnevezte a cég nevét A labda Kft-re, a felszámolási eljárást pedig azért engedélyezték a tulajdonosok, mert az MLSZ nem hajlandó rendezni a velünk szemben több mint két éve fennálló és nem vitatott 70 milliós tartozását, így pedig nem finanszírozzák tovább a cég működését” – mondta Marczingós László, A labda Kft. jogi képviselője a távirati irodának. “A cég tulajdonosainak nem érdeke a jogutód nélküli megszűnés, a felszámolási eljárás ideje alatt reméljük, hogy az MLSZ-szel szembeni követelésünket eredményesen érvényesíthetjük. Amíg a szövetség nem rendezi a tartozását velünk szemben, addig mi sem tudjuk kiegyenlíteni a 2005. augusztus 17-én rendezett argentinok elleni barátságos meccs alkalmával keletkezett számláinkat.”


Felszámolási eljárás indult Pellady cége ellen 1

Ki tartozik kinek? (MTI)


A jogi képviselő hozzátette: az MLSZ olyan összeget követel, melyet a cég már kifizetett és ezt számlakivonatokkal igazolni is tudja, vagy olyan közvetített szolgáltatásokért kér pénzt, melyet nem a Kft-nek kell állnia. Marczingós elmondta: tavaly októberben kezdeményezték a szövetség felszámolását, de a sporttörvény értelmében egy országos sportági szakszövetséget nem lehet felszámolni.

“Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy szakszövetség akár többmilliárdos tartozást is büntetlenül felhalmozhat, hiszen, amikor eljön a fizetés ideje, csak széttárja a kezét és azt mondja, nem tudok miből fizetni. A magyar Alkotmány szerint mindenkinek egyforma jogai és kötelességei vannak, ezért komolyan gondolkozom azon, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulok, mert a mostani jogi háttér ebben a tekintetben nem rendezett.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik