Élet-Stílus

Juventus: megnyílt a torinói játékosdiszkont

Az Internazionale fiskális ügyei miatt ismét háborgó olasz élvonalba visszakapaszkodott Juventus a jelek szerint a Serie A-ban sem szeretne középszerűségbe süllyedni.

Claudio Ranieri együttese csütörtökön két (egyes források szerint három) játékossal is megállapodott.

A Gazzetta dello Sport és a szintén tekintélyes Corriere dello Sport sportnapilapok információi szerint a torinóiak csütörtökön szerződtették Almiront és Tiagót. Az Empoli argentin támadó középpályása 7 millió euróért költözött az Alpok lábához, de emellett Giovinco kölcsönbe a kiscsapathoz került, míg Paro és Volpato játékjogait ezentúl megosztva birtokolja a két klub.

A 26 esztendős Almironról érdemes tudni, hogy 2004 óta idényenként hat-hat gólt szerzett, ám legutóbb rukkolt elő a legnívósabb teljesítménnyel, s így a Gazzetta osztályzatai alapján a negyedik legjobb középpályás volt a Serie A-ban.

A Braga, a Benfica, a Chelsea, s legutóbb a Lyon csapatában megfordult portugál válogatott Tiago négy évre írt alá, s ezért a „zebrák” 15 millió eurót fizettek a franciáknak.

Az Olympique igencsak jól járt, hisz a Chelsea által még 15 millióért megszerzett védekező középpályást „potom” 10 millióért vették meg tavalyelőtt. Bár elsősorban labdaszerzésben jeleskedik, Tiago a támadásokból is kiveszi a részét; ezt a 2006-os világbajnokságon lőtt pazar góljával is igazolta.

A két új szerzeménnyel jelentősen erősödhet a Juventus középpályája, Almiron érkezése ugyanakkor a távozási szándékát nem egyszer hangoztató Camoranesi lelépését is előrevetítheti. Nincs kizárva ugyanakkor, hogy a torinóiak a szűk közeljövőben eddigi legnagyobb fogásukként az új olasz csodagyerek, Fabio Quagliarella aláírását is meglobogtatják.

A Corriere szerint a Juventus képviselői már csütörtök hajnalban megegyeztek a Sampdoriában idén 13 gólt szerző fiatal csatár jogait a hét közepe óta egyedül birtokló Udinesével (korábban a Sampdoria és a friuliak 50-50 százalékban rendelkeztek a támadó jogai felett, ám az udineiek 7 millió euróért kivásárolták partnerüket).

A torinói menedzsment korábban az ismertebb játékosok közül Grygerát (Ajax), Iaquintát (Udinese), Szalihamidszicset (Bayern München), illetve az egyaránt kölcsönből visszatérő Tacchinardit (Villarreal), Miccolit (Benfica) és Criscitót (Genoa) is leigazolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik