Élet-Stílus

Rálőttek a Newcastle nigériai játékosára

A nigériai Lagosban fegyveresek támadták meg Obafemi Martinst, a Newcastle United támadóját, és autójának utasait. A labdarúgó ép bőrrel megúszta az incidenst, egy barátja viszont megsérült.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu


Az incidens egy benzinkút közelében történt, nem messze a labdarúgó lagosi lakhelyétől. A támadók tüzet nyitottak Martins Mercedesére. A Newcastle csatára ugyan ép bőrrel szállt ki a megrongálódott autóból, egy barátja azonban megsérült.

A The Sun című angol lapnak Martins így idézte fel a krimibe illő történetet. „Válogatás nélkül lőttek, mindenkit megpróbáltak megölni. Nem kirabolni akartak, hanem egyenesen végezni akartak velem” – mondta a 22 éves labdarúgó, aki korábban az olasz Interben is megfordult. „Azt gondoltam, hogy meg fogok halni, hiszen profi bérgyilkosok támadták ránk. Maga volt a pokol. Az egész történet olyan volt, mint egy akciófilm.” Martins szerint kész csoda, hogy életben maradt, és mint mondta, már egyáltalán nem érzi magát biztonságban Lagosban, ott ahol felnőtt. „Nem tudom megmondani, hogyan úsztam meg. Talán valaki fenn jobban szeret, mint hittem.”

A 17-szeres válogatott csatár 2006 nyarán igazolt a Premier League-be, a tavalyi szezonban 33 bajnoki meccsen 11-szer volt eredményes a Newcastle-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik