Élet-Stílus

Trulli nem hibás a balesetért

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szakemberei által lefolytatott vizsgálat szerint a Toyota olasz pilótája nem felelős Kubica hatalmas bukásáért a Kanadai Nagydíjon.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

Robert Kubica a Kanadai Nagydíjon óriásit bukott, miután a 10-es kanyarban beleszaladt Jarno Trulli Toyotájába. A Nemzetközi Automobil Szövetség szakemberei az eset után megvizsgálták a telemetriai adatokat és a felvételeket, és arra jutottak, hogy Trulli nem tehető felelőssé a balesetért. „Trulli nem hagyott sok helyet, de azért eleget. Egyáltalán nem az ő hibája volt” – mondta Charlie Whiting.

Trulli nagyon aggódott Kubicáért a baleset után, még a kórházban is meglátogatta a lengyelt. Az olasz versenyző a futamon végül nem ért célba, mert az egyik biztonsági autós fázis alatt a bokszkiállás után rögtön az első kanyarban a gumifalba ütközött. A kicsúszást nem műszaki hiba okozta, Trulli egyszerűen nem tudott figyelni a versenyre a baleset után.

A Toyotánál azonban megértik ezt, és nem hibáztatják: „Jarno nagyon sokáig látta az orvosi autót a pályán. Talán érthető, hogy a gondolatai máshol jártak” – mondta a hibáról Pascal Vasselon, a Toyota vezető mérnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik