Élet-Stílus

Trezeguet elhagyja az Öreg Hölgyet

A francia világbajnok támadó hét év után idén nyáron otthagyja az élvonalbeli szereplést kiharcoló Juventus együttesét, mert úgy érzi, hogy az egyesületnél már nem bíznak benne. Új klubja egyelőre nincsen David Trezeguet-nek.

Kapcsolódó linkek

juventus.lap.hu
sport.lap.hu

A francia csatár bejelentette, hogy idén nyáron bizosan távozik a bundabotrány miatt egy osztállyal lejjebb sorolt torinói együttestől, amely idén a Serie B élén végzett, és így jövőre ismét az élvonalban vitézkedhet. De már a világbajnok nélkül…

„Megtettem mindent, amit kértek tőlem: lőttem 15 gólt, és azt hiszem nekem is szerepem volt abban, hogy a csapat visszajutott Serie A-ba.” – mondta Trezeguet, aki szerint a klubnál már nem bíznak benne. „A Juvénél töltött évek alatt 140 gólt szereztem, és azt hiszem ez mindent elmond. Éveken keresztül éreztem a szurkolók és a csapattársak bizalmát, és mindent meg is tettem azért, hogy ezt kiérdemeljem. A klubnál azonban már nem számítanak rám, amit én rettenetesen sajnálok.”

A klub a hírek szerint új szerződést kínált Trezeguet-nek, de a gázsiját alaposan megkurtították volna. A francia a 2008-ig érvényes kontraktusa értelmében évente 4,5 millió eurót keres a Juvénál. Trezeguet két évvel meg akarta hosszabbítani az együttműködést, de a klub ehhez csak akkor járult volna hozzá, ha 30 százalékkal csökkentik a bérét.

A klub részéről Jean-Claude Blanc, a Juventus francia vezérigazgatója szólalt meg az ügyben. „Túl könnyű mindent a klubra fogni. Mi szeptemberben, októberben és novemberben is megtettük az ajánlatunkat, a játékos csaknem akart aláírni. Reméljük, hogy valóban maradni akar, és minden mérkőzésen hajlandó lesz a maximumot nyújtani. A célunk ugyanis nem lehet más, mint megtartani a legjobb labdarúgóinkat, de csak akkor, ha ők is ragaszkodnak a Juventushoz. Trezeguetnek is tudnia kell, hogy megtiszteltetés ehhez a klubhoz tartozni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik