Élet-Stílus

Rekordlátogatottság az idei könyvhéten

A 78. Ünnepi Könyvhét és a 6. Gyermekkönyvnapok kínálatára „fantasztikusan sokan" voltak kíváncsiak, ez annak a jele, hogy a könyvkiadás mennyire meg tudja szólítani a magyar embereket – hangsúlyozta Zentai Péter László, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) igazgatója a könyvhét zárónapján, hétfőn.

Zentai Péter László a könyvhét jelentőségéről szólva emlékeztetett arra, hogy immár hagyományosan a könyvhét „indítja el” a kortárs magyar írókat. Annak idején Konrád György, Vámos Miklós, Esterházy Péter és Nádas Péter is a könyvhéten debütált – idézte fel a MKKE igazgatója.


A könyvesboltokban az olvasók csak a szerzőt keresik, a könyvhéten viszont megismerkedhetnek kedves szerzőjük kiadójának profiljával, a könyves műhely pedig találkozik olvasóival és igényeikkel – mutatott rá.



Rekordlátogatottság az idei könyvhéten 1

Érdeklõdõk az egyik könyvsátornál a Vörösmarty téren. (fotó: MTI)


A 78. Ünnepi Könyvhét központi helyszínére minden eddiginél nagyobb számban látogattak el. A Vörösmarty téren a hivatalos program késő délután véget ért, a standok azonban az előző napokban megszokotthoz hasonlóan hétfőn késő estig tartottak nyitva a nagy érdeklődés miatt.

A múlt csütörtökön kezdődött könyvhéten több mint ezer program és dedikálás várta az érdeklődőket, akik több mint 150 standnál csaknem 200 kiadó kínálatával ismerkedhettek meg. A kortárs irodalmi seregszemle ünnepét a központi helyszínen kívül számos budapesti és vidéki helyszínen rendezték meg egy időben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik