Élet-Stílus

Bocsánatot kért a bíróverő drukker

Több fórumon is bocsánatot kért az a dán szurkoló, aki miatt félbeszakadt a szombati, svédek elleni Európa-bajnoki selejtező.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

A 29 éves, Svédországban élő dán szurkoló a koppenhágai találkozó 89. percében rohant be a pályára, amikor a német Herbert Fandel kiállította Christian Poulsent, és 11-est adott 3-3-as állásnál. A nevét fel nem fedő férfi megütötte a játékvezetőt, és végül Michael Gravgaard, a dánok egyik labdarúgója fékezte meg. A tettest őrizetbe vették, majd elengedték, és szabadlábon védekezhet.

„Teljesen hülye voltam. Szeretnék bocsánatot kérni Dániától, Svédországtól és a bírótól az embertelen viselkedésemért” – mondta az Aftonbladet című svéd lapnak. „A dánok most utálnak, és érthetően a svédek is idiótának tartanak” – nyilatkozta az Ekstra Bladet című dán újságnak. Míg a B.T. dán lapnak azt mondta: nagyon örül, hogy Gravgaard megállította, mielőtt még további őrültséget követett volna el.

A férfi még azt is elárulta, hogy a tette előtt 15-20 üveg sört fogyasztott. Az európai szövetség (UEFA) még az Eb-selejtezők szerdai fordulója előtt dönteni fog, hogy a svédek megkapják-e a három pontot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik