Élet-Stílus

NBA: újra nyert a San Antonio (videó)

A San Antonio Spurs újra legyőzte a Utah Jazzt, így már 2-0-ra vezet az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) nyugati döntőjében.

Kapcsolódó linkek


nba.lap.hu
sport.lap.hu

Kapcsolódó videó
A mérkőzés összefoglalója

A texasi együttes sorozatban negyedik mérkőzését nyerte meg a rájátszásban, legutóbb 105-96-ra gyűrte le a vendég Utah Jazzt, így már fél úton van a nagydöntőbe vezető úton, 2-0-ra vezet a Nyugati főcsoport fináléjában vívott párharcban.

Szerdára virradóra a Spurs a második negyedben alapozta meg a győzelmét, ezt a játékrészt ugyanis nem kevesebb mint 15 ponttal húzta be, így a nagyszünetben már 17 volt a két csapat közötti differencia. A harmadik és a negyedik negyedet ugyan megnyerte a Jazz, de esélye sem volt a fordításra. A Spurs magabiztos sikert aratott, a játék minden fontosabb elemében jobb volt a riválisánál.

A texasiak a mezőnyből 55,6, míg a hárompontos vonalon túlról 50 százalékos hatékonysággal dobáltak, szemben a Jazz 43,9, illetve 27,3 százalékos mutatójával. A vendégcsapat csak a büntetődobások tekintetében múlta felül a Spurst, a lepattanózásban is hazaiak vitték a prímet: 44 labdát szereztek a palánkok alatt, míg az ellenfél 35-öt.

A San Antonio legjobbja a 26 ponttal és 14 lepattanóval záró Tim Duncan volt, de rajta kívül Tony Parker is dupla-dupláig jutott, 17 pontot és 14 asszisztot termelt. A Jazznek annyi vigasza lehet, hogy a mezőny legprímább kosarasa a soraiból került ki: Carlos Boozer 33 ponttal, valamint 15 lepattanóval tűnt ki a többiek közül. A párharc következő két meccsére Salt Lake Cityben kerül majd sor.

NBA, rájátszás
Nyugati főcsoport, döntő:

San Antonio Spurs-Utah Jazz 105-96
A párharc állása: 2-0, a San Antonio javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik