Élet-Stílus

Janics nem fogadta el az ultimátumot

A kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Janics Natasa nem jelent meg a 15 órás határidőig Szolnokon, Fábiánné Rozsnyói Katalin csapatának edzőtáborában.

Kapcsolódó linkek

kajak-kenu.lap.hu
sport.lap.hu

Az edző – aki néhány hete küldte el tanítványát, mert állítólag gondok adódtak a teljesítményével és a hozzáállásával – a szövetség keddi elnökségi ülésén adott ultimátumot a sportolónak, nevezetesen: ha a szerdán 15 órakor kezdődő szolnoki tréningen megjelenik, és felveszi a munkát, visszafogadja, amennyiben viszont nem, ő a továbbiakban nem kíván foglalkozni a felkészítésével.

“Az okokról nem kívánok semmit mondani. Visszatértem Szegedre Bácskapalánkáról, és itt folytatom tovább a tréningeket a Vajda Attilát is edző Vécsi Viktor irányításával. Hogy odaállok-e 500 méteren egyesben a válogatón, még nem tudom. Egyelőre jól érzem magam itt, elvagyok a kis világomban, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő” – mondta az MTI-nek Janics

Petrovics Kálmán, a versenyzőt foglalkoztató Démász-Szeged igazgatója már kedden éjjel arról nyilatkozott a Délmagyarország című lapnak, hogy Janics a korábbi feltételekkel nem akar visszatérni Fábiánné csapatához, mivel úgy gondolja, Szegeden minden adott az ideális felkészüléséhez. „Mi elfogadjuk a döntését, ezáltal megköszönjük Fábiánné munkáját, és lezártnak tekintjük ezt a korszakot. Mostantól minden erőnkkel arra törekszünk, hogy új edzővel új csapatot építsünk, és megtaláljuk a lehető legjobb megoldást sportolóink számára.” – mondta Petrovics.

Janics eddig 200 m egyesben kvalifikálta magát a június 27-én kezdődő, spanyolországi Európa-bajnokságra, de a június 8-10-én sorra kerülő szegedi országos bajnokságon elvileg 500 m egyesben és – ha megfelelő társat talál magának – párosban is megpróbálhatja kivívni a csapattagságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik