Élet-Stílus

LeBron James csődöt mondott a Detroit ellen

A Detroit Pistons nyerte az első mérkőzést a Keleti-főcsoport döntőjében, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, miután a Cleveland legnagyobb sztárja, LeBron James nem tudott mit kezdeni a szoros emberfogással.

Kapcsolódó linkek

nba.lap.hu
sport.lap.hu

Videó: Pistons-Cavaliers

A tavalyi rájátszásban is összetalálkozott a két együttes, és akkor kis híján James egyedül kiejtette a jóval esélyesebbnek tartott Pistonst. A párharcot végül nagy nehezen 4-3-ra nyerte az autóvárosi csapat, amely idén nem akarja, hogy megismétlődjön a történelem. A Cavaliers 22 éves csillagát Tayshaun Prince árnyékként követte az egész meccsen, és gyakran még ketten besegítettek. Nem csoda tehát, hogy James tíz ponttal fejezte be a Keleti-főcsoport-döntő első összecsapását.

Az első negyedben nem volt sikeres mezőnykísérlete a fiatal klasszisnak, aki a szoros emberfogás hatására arra törekedett, hogy a szabadon lévő társakat játssza meg. Ez a taktika sokáig működni látszott, és a nagyszünetre hatpontos előnnyel vonulhatott a vendégcsapat. A fordulás után rákapcsolt a Detroit, és a harmadik negyed hajrájában egy 8-0-s rohammal átvette a vezetést.


LeBron James csődöt mondott a Detroit ellen 1

James 10 pontjával negatív playoff-csúcsot döntött (Getty)


A zárónegyed az egész meccshez hasonlóan a védekezésről szólt, és ebből a jóval tapasztaltabb hazaiak jöttek ki jobban. A Pistons az elmúlt öt évben mindig bejutott a legjobb négy közé a rájátszásban, és ezt elsősorban nem fergeteges támadójátékának, hanem a kőkemény védekezésének köszönhette. A Clevelandet is ennek köszönhetően gyűrték le, és persze Chauncey Billups pontjaival: az irányító az utolsó negyedben 10 pontot termelt, és ő vágta be azt a triplát, amivel 1-0-s előnybe került a csapata a négy nyert mérkőzésig tartó párharcban.

A hazaiaknál Richard Hamilton 24, Rasheed Wallace 15, Chris Webber pedig 10 pontot tett be a közösbe. A másik oldalon Zydrunas Ilgauskas 22, Larry Hughes és a kispados Anderson Varejao 13-13 egységig jutott.

Keleti-főcsoport, döntő, 1. mérkőzés:
Detroit Pistons-Cleveland Cavaliers 79-76
A párharc állása: 1-0-ra vezet a Detroit

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik