Élet-Stílus

Hatot lőtt Madridban a Barcelona (videó)

A spanyol labdarúgó-bajnokság három éllovasa győzött a 35. fordulóban, így a tabellán nem történt változás. Az utóbbi hetekben bukdácsoló Barcelona könnyedén átgázolt az Atleticón, és maradt a második helyen, mivel a Real egy a hosszabbításban szerzett góllal revansot vett a Huelván.

Az újonc Recreativo együttese ősszel óriási meglepetésre 3-0-ra elintézte a királyi gárdát a Bernabeuban, és sokáig úgy tűnt, hogy tavasszal is megtréfálhatja a sztáralakulatot. A liga idegenben legerősebb csapata azonban Roberto Carlos révén begyűjtötte a három pontot. Fabio Capello együttese a legutóbbi kilenc mérkőzéséből nyolcat megnyert, és az UEFA kupás helyekre pályázó Huelva otthonában is győzött 3-2-re.

Sokáig úgy tűnt nem lesz különösebb problémája vasárnap este a Madridnak, miután Robinho fejjel vezetést szerzett, majd az 54. percben Ruud van Nistelrooy kétgólosra növelte az előnyt. A Huelva azonban nem adta fel, és egy vitatott büntetővel szépített, majd három perccel a rendes játékidő vége előtt Uche egy szöglet után egyenlített. A királyi gárda erejét mutatja, hogy ennek ellenére sikerült hozniuk a meccset: Roberto Carlos Beckham passzát a Recreativo kapusa felett a hálóba emelte a 91. percben. A tabellán ezzel három ponttal ellépett a Real, amely abban bízott, hogy a városi rivális, az Atletico az esti órákban pontot/pontokat rabol a Barcelonától.


Hatot lőtt Madridban a Barcelona (videó) 1

Roberto Carlost ünneplik a társak (Getty)


Az utóbbi időben az egy évvel korábbi önmagát csak nyomokban idéző katalánok azonban nem hagyták magukat lerázni, és parádés játékkal 6-0-ra legyőzték Fernando Torreséket. Az első félidő nagy részében hiába ment előre a Barcelona, sokáig nem sikerült feltörni a hazaiak védelmét. A 39. percben aztán először villant Messi, és innentől kezdve beindult a Barca-henger. Még a szünet előtt Zambrotta elegáns emelésével, és Samuel Eto’o találatával gyakorlatilag eldöntötte a meccset Frank Rijkaard csapata. A fordulás után sem változott a játék képe, a címvédő alakulat tetszés szerint került helyzetbe. Az első félidőben szabadrúgásból a kapufát eltaláló Ronaldinho egy gyönyörű támadást góllal fejezett be, a 80. percben pedig Messi másodszor is feliratkozott a góllövők listájára. Az i-re a pontot a csereként érkező Iniesta tette fel.

A Barcelona az idei szezonban a legnagyobb különbségű győzelmét aratta, az Atletico pedig hazai pályán nem szenvedett soha ilyen súlyos vereséget. A katalánok pontok tekintetében behozták a Realt – sőt a gólarányuk kimagaslóan jobb a fővárosiaknál –, a vezetést azonban nem sikerült visszaszerezniük, mivel a két gárda egymás elleni eredménye a madridiaknak kedvez. A két sztárcsapatot két ponttal lemaradva az UEFA Kupa-győztes Sevilla követi, de matematikai esélye a bajnoki aranyra még a Valenciának is van.

Primera División, 35. forduló:
Atlético Madrid-FC Barcelona 0-6
Gól:
Messi (39., 80.), Zambrotta (44.), Eto’o (45+1), Ronaldinho (58.), Iniesta (90.)
Piros lap: Fabiano Eller (72., Atlético Madrid)

Recreativo Huelva-Real Madrid 2-3
Gól:
Munoz (74., 11-esből), Uche (86.), illetve Robinho (9.), van Nistelrooy (54., 11-esből), Roberto Carlos (91.)

Deportivo La Coruna-Sevilla 1-2
Gól:
Bodipo (72.), illetve Renato (75.), Kanoute (83.)

Espanyol-Getafe 1-5
Gól:
Coro (4.), illetve Casquero (7.), Del Moral (42., 70.), Pulido (54.), Guiza (64.)

Levante-Osasuna 1-4
Gól:
Descarga (44.), illetve Soldado (17., 31., 63.), R. Garcia (45.)
Piros lap: Molina (5., Levante)

Real Sociedad-Celta Vigo 3-1
Gól:
Kovacevic (46.), Savio (50.), Prieto (76.), illetve G. Lopez (19.)

Villarreal-Racing Santander 2-1
Gól:
Tacchinardi (19.), Cani (57.), illetve Melo (65.)

Szombati meccsek:
Real Zaragoza-Athletic Bilbao 4-3
Real Mallorca-Valencia 0-1
Real Betis-Gimnastic 1-1

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik