Élet-Stílus

Sziget: idén lesz kedvezményes napijegy is

A Sziget fesztivál történetében először, az idén nemcsak hetijegyet, hanem napijegyet is árusítanak kedvezményes áron elővételben – jelentette be a fesztivál főszervezője a rendezvényről tartott szerdai sajtótájékoztatón, Budapesten.

Gerendai Károly elmondta, hogy július 15-ig hétezer forintos áron lehet napijegyet venni a nyári Sziget fesztiválra, amelyre július közepe után már nyolcezer forintba kerülnek a napijegyek. Az óbudai Hajógyári-szigeten augusztus 7. és 15. között megrendezendő multikulturális fesztivált a “nulladik napon” az LGT zenekar nyitja meg, amelynek koncertjére ugyancsak hétezer forintba kerül a jegy.

Farkas József programigazgató a 15. jubileumi Sziget kapcsán kijelentette: nincs még egy olyan fesztivál Európában, amelyen az összes zenei műfaj megtalálható, a népzenétől a dzsesszen át, a rockig. A márciusban már beharangozott nemzetközi sztárfellépők sora újabbakkal gyarapodott. Színpadra lép például Chris Cornell, aki korábban a Soundgarden énekes-gitáros frontembere, majd az Audioslave vezetője volt. Chris Cornell új szólóalbumát mutatja majd be a nagyszínpadon.

A korábban bejelentett fellépők között van az amerikai Killers rockegyüttes, a brit Chemical Brothers, a Faithless, az amerikai Pink, valamint a világhírű énekesnő, Sinéad O’Connor. Fellép a Nine Inch Nails zenekar és Goldie, a Madness együttes és Damon Albarn volt Blur-énekes új zenekara, a The Good The Bad and The Queen nevű formáció is. A rendkívül erős nemzetközi felhozatal miatt mindössze két magyar zenekar játszik majd a nagyszínpadon, a Kispál és a Borz, valamint a Tankcsapda.

A sok zenei program mellett idén sem maradnak el a színházi- és a táncelőadások, és lesz utcaszínház is. Fellép például “Lusta királyok” című produkciójával a francia Transe Express, amely egy akrobatákat rejtő, óriásira nőtt fával érkezik a Szigetre. Új helyszínként mutatkozik be az “Open tisztás”, ahol koncertek mellett kabarék és filmbemutatók lesznek. A Sziget fesztivál különleges programjai között szerepel a “Világ leghosszabb koncertje”, amelyen száznál is több fiatal együttes zenél egymás után, 8 napon keresztül megállás nélkül.

Vető Viktória sajtófőnök az MTI érdeklődésére közölte, hogy a tavalyi 2,25 milliárd forintos költségvetés után a fesztivál idén 2,5 milliárd forintból gazdálkodik. Az idei az első alkalom, hogy nem tartanak igényt az állami támogatásra, amely a korábbi években az összköltségvetés 3-5 százaléka, mintegy 100 millió forint volt.

A tavalyi Sziget fesztiválra mintegy 385 ezren látogattak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik