Élet-Stílus

Petacchi nyerte a szakaszt a Girón

Az olasz Alessandro Petacchi nyerte a Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny harmadik szakaszát, míg összetettben honfitársától, Danilo Di Lucától Enrico Gasparotto átvette a vezetést.

Kapcsolódó linkek


bicikli.lap.hu
sport.lap.hu

Hétfőn mezőnybefutó döntött, a karaván ugyanis utólérte azt öt szökevényt, akik a szakasz elején megléptek a karavántól. A tavaly itáliai körversenyt térdkalács-törés miatt félbehagyó olasz Alessandro Petacchinak nem volt ellenfele a sprint során, így pályafutása során a 20. részsikerét aratta, majd a célban elérzékenyülten, könnyezve nyilatkozott.

„A sérülésem miatt sokat szenvedtem, de most nagyon boldog vagyok. Meg akarom köszönni mindenkinek, aki az utolsó egy évben kitartott mellettem, a családomnak, a feleségemnek… Köszönöm!” – mondta a Milram klasszisa. Bodrogi László a mezőnnyel együtt, a 102. helyén ért a célba, az összetettben pedig a 107. A versenyben vezetőnek járó rózsaszínű trikót újra Enrico Gasparotto viseli, Danilo Di Luca a második helyre csúszott vissza, csapat- és honfitársa mögé. Kedden szünnap lesz, szerdán a Salerno és Montevergine de Mercogliano közötti 153 km vár a mezőnyre hegyi befutóval.

Giro d’Italia, 3. szakasz
Barumini-Cagliari 181 km:

1. Alessandro Petacchi (olasz, Milram) 4:22.57
2. Robert Förster (német, Gerolsteiner) a. i.
3. Maximiliano Richeze (argentin, Ceramica) a.i.

102. Bodrogi László (Credit Agricole) a.i.

Az összetettben (rózsaszín trikó):
1. Enrico Gasparotto (olasz, Liquigas)
2. Danilo Di Luca (olasz, Liquigas)
3. Andrea Noe (olasz, Liquigas)

107. Bodrogi László +3:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik