Élet-Stílus

Szávaynak nem sikerült a bravúr

Szávay Ágnes két játszmában kikapott a hatodik helyen kiemelt argentin Gisela Dulkótól a Gaz de France Budapest Grand Prix elnevezésű salakpályás női WTA-tenisztorna elődöntőjében.

Kapcsolódó linkek:


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

Az első adogatást még biztosan nyerte a magyar tehetség, ám a folyatásban többször is megremegett a keze: Dulko a harmadik gémben brékelte Szávayt, aki azonnal visszanyerte az elvesztett adógatását, de az argentin a folytatásban már pontosan játszott, sorra nyerte a játékokat és 25 perc alatt előnyhöz jutott. A második felvonásban sem ment a tenisz a magyarnak: Dulko három játékot nyert egymás után, ám Szávay nem adta fel és szépített. Ezzel azonban el is lőtte a puskaporát, rendkívül sokat hibázott, így ötven perc elteltével a szőke argentin már 5:1-re vezetett. Szávay még javíthatott volna, két labdája is volt az 5:2-höz, ám nem tudott élni a lehetőségekkel.


Szávaynak nem sikerült a bravúr 1

Szávay Ágnes “csak” párosban döntõs (MTI/EPA)


A világranglistán az 50. helyen álló Gisela Dulko végül könnyedén, mindössze 57 perc alatt jutott be a vasárnapi fináléba. A 19 éves magyar lány, aki eddig csak a 2005-ös modenai versenyen szerepelt elődöntőben WTA-tornán, azzal vigasztalódhat, hogy a cseh Vladimira Uhlirova oldalán párosban bejutott a budapesti viadal döntőjébe, méghozzá játék nélkül, miután a Eleni Daniilidu, Jasmin Wöhr tandem görög tagja lábizomgörcse nem tudott pályára lépni.

Budapest, női torna, elődöntő:
Dulko (argentin, 6.)-Szávay 6:2, 6:1
Cristea (román)-Knapp (olasz) 3:6, 6:4, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik