Élet-Stílus

Két érem a birkózó Eb-n

Sastin Marianna ezüstérmet szerzett a szófiai birkózó Európa-bajnokságon az 59 kg-os kategóriában, miután a döntőben vereséget szenvedett a svéd Ida-Theres Karlssontól. Barka Emese az 51 kg-osoknál a harmadik helyen végzett.

A tavalyi kontinensviadalon bronzérmes Sastin az első menetet 1-0-ra veszítette el, míg a másodikban is északi ellenfele bizonyult jobbnak 2-1 arányban, így megnyerte az összecsapást. A 23 éves magyar versenyző így a 2005-ös világbajnoki ezüstérem után újabb második hellyel gyarapította kollekcióját.

A 18 éves Barka Emese a negyeddöntőben 3-1-es vereséget szenvedett az orosz Zamira Rahmanovától, ám miután riválisa bejutott a fináléba, a vigaszágon a bronzéremért küzdhetett. Barka az első menetet 2-1-re, míg a másodikat 4-2-re nyerte, így összességében jobbnak bizonyult Engelhardtnál, aki a tavalyi moszkvai Eb-n ezüstérmes volt.

“Mindkét versenyzővel elégedett vagyok. Barka Emese junior létére nagyszerű teljesítményt nyújtott a bronzmeccsen, német ellenfelének egy tizedmásodpercig sem adott esélyt. Marianna két remek tusgyőzelemmel jutott el a döntőig, ahol azzal a svéddel találkozott, aki korábban is már legyőzte őt. Most az első menetben Karlsson egyértelműen jobb volt nála, folyamatos fejlefogásaiból egyszer pontot is csinált, amivel nyerte ezt a szakaszt. A másodikban már sokkal jobban birkózott Marianna, végig úgy tűnt, hogy ez meglehet, ám az utolsó pillanatban egy kisebb hiba vereséget eredményezett. Sajnálom őt, sírva jött le a szőnyegről, de mindenképpen dicséret illteti, már csak azért is, mert ez volt idén az első versenye” – nyilatkozta az MTI-nek Vatai László szövetségi kapitány

Szerdán a 48 kg-osok között Sárközi Viktória, 55 kg-ban Szabó Emese, 63-ban Szerencse Mónika, 72 kg-ban pedig Németh Kitti érdekelt.

Szófia, Európa-bajnokság:
Nők
51 kg
1. Szamira Rahmanova (Oroszország)
2. Estera Dobre (Románia)
3. Barka Emese és Maria del Mar Serrano (Spanyolország)

59 kg
1. Ida-Theres Karlsson (Svédország)
2. Sastin Marianna
3. Anna Zwirydowska (Lengyelország) és Galina Legenkina (Oroszország)

67 kg
1. Anna Polovnyeva (Oroszország)
2. Katerina Burmisztrova (Fehéroroszország)
3. Maria Müller (Németország) és Irina Cirkevics (Fehéroroszország)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik