Élet-Stílus

Megtalálták Ullrich manipulált vérmintáját

A bonni ügyészség keddi bejelentése szerint Jan Ullrich, korábbi Tour de France-győztes német kerékpáros vérmintáját is lefoglalták a doppingdoktornak is nevezett Eufemiano Fuentesnél tartott házkutatások során.

“Összesen kilenc manipulált vérkészítményt találtunk, melyek közül az egyik megegyezett Jan Ullrich DNS-mintjával, ez pedig egyértelmű bizonyíték arra, hogy a sportoló kapcsolatban volt Fuentesszel” – mondta Friedrich Apostel, a vizsgálatot vezető ügyész.

Johann Schwenn, a német versenyző ügyvédje szerint még semmi konkrétumot nem lehet tudni ebben az ügyben.

“Egyelőre csak feltételezés, hogy Ullrich vérmintája is a lefoglalt anyagok között található. A szakértői jelentés alapos tanulmányozása után minden kérdésre válaszolunk, egyelőre csak annyit tudunk mondani, hogy Spanyolországban bizonyítottan több mintát is manipuláltak. Az eddigi nyomozás során is történtek súlyos szabálytalanságok, ezért az onnan származó információkat óvatosan kell kezelni.”

A 33 éves Ullrich 1997-ben megnyerte a Tour de France-t, a 2000-es olimpián pedig aranyérmet szerzett a mezőnyversenyben és ezüstérmes lett az egyéni időfutamban. Az utóbbi számban 1999-ben és 2001-ben is világbajnokságot nyert. Az ellene felhozott doppingvádak miatt február 26-án bejelentette visszavonulását. Eddig egyetlen vizsgálaton sem bukott meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik