Élet-Stílus

BL: gigászok csatája a San Siróban

Kedden egy igazi rangadóval folytatódik a Bajnokok Ligájának idei kiírása: az AC Milan hazai pályán fogadja a Bayern együttesét. A másik negyeddöntőben a tavalyi döntős Arsenalt búcsúztató PSV egy újabb angol csapattal találkozik.

Milan-Bayern: Kahn nélkül nehéz lesz

Azon ritka mérkőzések közé tartozik majd a Bayern München számára az AC Milan elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntő első felvonása, amikor nem léphet pályára kapusa, Oliver Kahn. Az ő hiányában várhatóan Michael Rensing védi majd a német bajnokcsapat hálóját.

A bajor klub eddig 116 mérkőzést játszott a BL-ben, s ebből csak 14-nek nem volt részese a 37 éves Kahn, de ami igazán aggasztó lehet a vendégek számára, hogy ezeken a találkozókon negatív az együttes mérlege – írja az MTI. Emellett az is az olasz gárda mellett szól, hogy a két elitklub korábbi négy párharcából csak egyszer jutott tovább a Bayern.

Kahn mellett szintén eltiltás miatt a holland Mark van Bommel sem szerepelhet a münchenieknél. Az olasz együttes vezetőedzője, Carlo Ancelotti ezzel szemben várhatóan a legerősebb felállásban küldheti a pályára a csapatát.


BL: gigászok csatája a San Siróban 1

Inzaghit jól ismerik a bajorok, legutóbb tavaly vette be Kahn kapuját (imago)


“Ebben a szezonban kétarcú a Milan. A bajnokságban hamar kiszálltunk a versenyből, míg a BL-ben jól helytállunk. Ez az a pillanat, amikor a legjobb arcunkat kell mutatnunk, márpedig erre rég volt példa” – mondta Paolo Maldini, a Milan 38 éves legendája.

A hétvégén mindkét csapat rangadót vívott: a müncheniek hazai pályán a listavezető Schalke 04 ellen győztek 2-0-ra, míg a milánóiak a szintén BL-negyeddöntős AS Roma otthonában értek el 1-1-es döntetlent.

PSV-Liverpool: az angolok mumusa

A két évvel ezelőtt győztes FC Liverpool esélyesként várhatja a PSV Eindhoven elleni párharcot a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, ugyanakkor Ronald Koeman, a holland gárda vezetőedzője kifejezetten rossz ómen az angol együttesek számára.

“Jelenleg nem a miénk a legfittebb csapat a mezőnyben, ennek ellenére nem feltartott kezekkel várjuk a párharcot” – mondta a Fehér Csabát is foglalkoztató eindhoveni klub trénere, akinek a hétvégi bajnokin combizom-sérülést szenvedő középpályás Ibrahim Afellay hiánya okozhat gondot. Biztosan nem léphet pályára a hollandiai odavágón az Arsenal elleni BL-meccsen lesérült Arouna Koné, és Alex sem. Ráadásul a PSV a bajnokságban az utóbbi hetekben bukdácsol: a Koeman éllovas csapata három meccsen mindössze két pontot szerzett, és már csak három pont az előnye a nagy rivális Ajax-szal szemben.


BL: gigászok csatája a San Siróban 2

Gerrardék az idei kiírásban már egyszer megverték a PSV-t (MTI/EPA)


Koeman edzői pályafutása során három csapatával is elbúcsúztatott szigetországi együttest: az Ajaxszal az Arsenalt, a Benficával a Liverpoolt, majd jelenlegi együttesével ismét az Ágyúsokat ejtette ki a legrangosabb európai kupasorozatból. A sort ismét a Vörösökkel folytathatja.

A Liverpoolnál igen bizakodóan tekintenek a párharc elé, már csak azért is, mert Peter Crouch orrműtéte okozta húsznapos kényszerpihenő után mesterhármassal tért vissza a hétvégi bajnoki találkozón, amelyet a Liverpool 4-1-re nyert meg az Arsenal ellen. Egyedül a sárga lapjai miatt eltiltott Sissoko hiánya okozhat fejtörést Rafa Beniteznek.

A két csapat a csoportkörben már találkozott egymással ebben a szezonban, Angliában 2-0-ra a hazaiak győztek, míg a hollandiai összecsapáson nem esett gól.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, keddi mérkőzések:
AC Milan (olasz)-Bayern München (német) 20:45 ó

A várható kezdőcsapatok:
AC Milan:
Dida – Massimo Oddo, Alessandro Nesta, Paolo Maldini, Marek Jankulovski – Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini, Clarence Seedorf – Kaká – Alberto Gilardino

Bayern München:
Michael Rensing – Willy Sagnol, Lúcio, Daniel van Buyten, Philipp Lahm – Hasan Salihamidzic, Andreas Ottl, Owen Hargreaves, Bastian Schweinsteiger – Roy Makaay, Lukas Podolski

PSV Eindhoven (holland)-FC Liverpool (angol) 20:45 ó

A várható kezdőcsapatok:
PSV Eindhoven:
Gomes – Jan Kromkamp, Manuel da Costa, Alcides, Carlos Salcido – Ibrahim Afellay, Edison Mendes, Timmy Simons, Phillip Cocu – Jefferson Farfan, Patrick Kluivert

FC Liverpool:
Pepe Reina – Steve Finnan, Jamie Carragher, Daniel Agger, Alvaro Arbeloa – Jermaine Pennant, Steven Gerrard, Xabi Alonso, John Arne Riise – Peter Crouch, Dirk Kuyt



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik