Élet-Stílus

Most a luxuskocsi sem fogy

Jó évkezdet után márciusban már csökkentek a magyarországi autóeladások. Az előzetes adatok szerint a múlt havi visszaesés már 10 százalék körül volt – írja aVilággazdaság.

Különösen figyelemreméltó, hogy már a prémiumautók forgalmának a növekedése is megtorpant, noha ez a szegmens tavaly a megszorító csomag ellenére is 10 százalékkal bővült, ez mintegy 6354 autót jelentett.

Így ma már nemcsak a tömegmárkák élnek a keresletélénkítés olyan eszközével, mint a kedvezményesen kínált extrafelszereltségi csomag. Sokan ilyen módon több százezer forintos előnyhöz juttatják vásárlóikat.

Egyes márkák kereskedői már-már öngyilkos kedvezményekkel élnek, mivel kétségbeesetten keresik az egyensúlyt a piaci részesedést meghatározó darabszámkényszer és a profitkényszer között.

Egyesek úgy vélik azonban, hogy a sok százezres kedvezményekkel élő tömegmárkák folyamatosan leértékelik korábban eladott modelljeiket, amelyeket persze a használt autók piacán is csak olcsóbban lehet értékesíteni, illetve hátrány éri a tulajdonost az autócsere alkalmával, az alacsonyabb beszámítási érték miatt. Az elmúlt évben 187 842 személyautó kelt el hazánkban, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete erre az évre 150-170 ezer gépkocsi eladásával számolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik