Élet-Stílus

Póta és Tóth Eb-ezüstérmes

A Póta Georgina, Tóth Krisztina duó ezüstérmet szerzett a női párosok versenyében a belgrádi asztalitenisz Európa-bajnokságon, miután a vasárnapi döntőben szoros csatában 4-3-ra kikapott a Szvetlana Ganyina, Viktorija Pavlovics orosz, fehérorosz kettőstől.

A magyar duó az elődöntőben drámai meccsen, 0-3-ról fordítva győzte le a német Elke Wosik, Wu Jiaduo kettőst. A hetedik, döntő játszmában 9:9-ig együtt haladt a két páros, majd előbb Tóth, majd Póta ért el pontot, és ezzel 52 perces idegölő küzdelem végén a magyar páros boldogan ölelkezhetett össze.


A döntőben aztán a Szvetlana Ganyina, Viktorija Pavlovics orosz, fehérorosz kettős következett, és Tóth Krisztináék nagy küzdelemben 4-3-as vereséget szenvedtek: 0-1-ről és 1-2-ről még sikerült fellálni, sőt 3-2-re a mieink vezettek (és két pontra voltak a végső sikertől!), ám az ellenfél is tudott újítani. A Ganyina, Pavlovics tandem a hatodik és a döntő játszmát 11-9-re nyerve lett Európa-bajnok.

Ám így is mindkét magyar játékos remek mérleggel zárta a kontinensviadalt: csapatban aranyérmesek lettek, s a páros második helye mellett korábban – külön-külön – vegyes párosban bronzérmet nyertek. A magyar küldöttség összesen egy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel térhet haza szerb fővárosból.

Európa-bajnokság, Belgrád
Férfi egyes, döntő:
Boll (német)-Szamszonov (fehérorosz) 4-1

Női páros, döntő:

Ganyina/Pavlovics-Póta/Tóth K. 4-3

Elődöntő:
Póta/Tóth K.-Wosik/Wu Jiaduo 4-3

Férfi páros, döntő:
Boll/Süss-Blaszczyk/Ruiwu 4-1

Belgrádi éremtáblázat (arany, ezüst, bronz):
1. Németország, 3, 0, 2
2. Oroszország 1, 2, 3
3. Magyarország 1, 1, 2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik