Élet-Stílus

Döntetlen a madridi rangadón

Három nappal a Bayern elleni BL-csatát követően újabb rangadó várt a Real Madrid csapatára. Az Atletico elleni fővárosi derbi döntetlent hozott, ami inkább Torreséknek kedvez. A találkozó előtt és közben többször is akadt dolga a rendfenntartóknak.

A helyi sajtó vasárnapi tudósításai szerint a találkozót szurkolói rendbontás árnyékolta be: a kezdő sípszó előtt a rendőröknek gumibotokkal és gumilövedékekkel kellett megfékezniük a stadion környékén garázdálkodó Atlético-drukkereket, akik több parkoló autót is megrongáltak. Az összecsapásokban 17-en könnyebb sérüléseket szenvedtek, négy embert kórházba kellett szállítani.

Egy másik incidens során – már a meccs alatt – körülbelül tucatnyi hazai szurkoló két métert zuhant, miután csapatuk gólját ünnepelve átszakították a lelátó védőkorlátját. A balesetet a hírek szerint minden érintett sértetlenül megúszta.

Kiéhezve a sikerre

Az Atletico egy esetleges győzelemmel pontok tekintetében befoghatta volna a királyi gárdát, ám a döntetlennel továbbra is egy győzelemmel jobban áll Fabio Capello csapata. Két közvetlen riválistól (Valencia és Sevilla) kapott ki az elmúlt fordulókban az Atletico, a csapatnak szüksége volt ismét egy sikerélményre, és így kezdett.

Az Atletico azonnal nekiesett riválisának, ahol feltűnő volt Beckham (eltiltás) és van Nistelrooy (sérülés) hiánya. Nem is kellett a hazai szurkolóknak sokat várniuk az első gólra: a 11. percben Galletti centerezett Fernando Torresnek, aki levette a labdát, majd a Casillas mellett a kapuba helyezett.

A hazaiak fölénye megmaradt, lőttek is egy teljesen szabályos gólt, amit a partjelző intésére a bíró azonban nem adott meg. A másik oldalon az aranylabdás Cannavaro került egy kavarodás után óriási helyzetbe, de a védő annyira meglepődött, hogy a lelátóra küldte a labdát.

Leküldték az aranylabdást

A folytatásban is jobb volt az Atletico, de a negyedórával a fordulás után a semmiből a Real szerzett gólt: a szünetben érkezett Cassano adott középre, és Higuain higgadtan befejezte a támadást. Az utolsó tíz percre már kilenc mezőnyjátékos ellen rohamozhattak a hazaiak, miután Cannavaro lezavarták a pályáról, de az újabb vezetőgólra a mezőnyfölény ellenére már nem volt erő, és így maradt a döntetlen. A Real az egy ponttal feljött a harmadik helyre, az Atletico továbbra is az ötödik 40 ponttal.

A másik szombati meccsen a Deportivo la Coruna Arizmendi góljával idegenben verte a Real Sociedadot. Vasárnap délután Getafe-val játszik a Sevilla, a Valencia a Gimnastic-hoz látogat, a Barcelona pedig hazai pályán fogadja a Bilbaót.

Primera División, 24. forduló:
Atlético Madrid-Real Madrid 1-1 (1-0)
Gól:
Torres (11.), illetve Higuain (62.)
Kiállítva: Cannavaro (83., Real Madrid)

Real Sociedad-Deportivo La Coruna 0-1 (0-1)
Gól:
Arizmendi (29.)

Vasárnapi program:
Celta Vigo-Racing Santander
Getafe-Sevilla
Levante-Real Zaragoza
Osasuna-Espanyol
Real Betis-Recreativo Huelva
Villarreal-Real Mallorca
Gimnastic-Valencia
FC Barcelona-Athletic Bilbao



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik