Élet-Stílus

Maldini ma este százados lehet

Paulo Maldini, az AC Milan csapatkapitánya kedd este a századik mérkőzését játszhatja a legrangosabb kupasorozatban, a BL-ben.

Az AC Milan veterán védője a Bajnokok Ligája történetének ötödik olyan játékosa lehet, aki legalább száz alkalommal lépett pályára a sorozatban. Előtte a Real Madrid triója, Raúl (106), Roberto Carlos (105) és David Beckham (102), valamint a Bayern München kapusa, Oliver Kahn érte el ezt a mérföldkövet. Ehhez az elit társághoz csatlakozhat most Paulo Maldini, amennyiben kedd este pályára lép Glasgowban, a skót Celtic elleni nyolcaddöntő első mérkőzésén.

A 38 éves labdarúgó az 1985-ös debütálása óta fix pontja az AC Milannak, egyébként más csapatban nem is játszott profi pályafutása során. A milánóiak játékosaként hétszer nyert olasz bajnokságot, az Európa legjobbjának járó serleget pedig négyszer emelhette a magasba. A BL-ben két rekordot is tart.

Maldini szerezte a sorozat eddigi leggyorsabb gólját (a 2005-ös finálé 51. másodpercében púpozta ki a későbbi győztes angol Liverpool hálóját), továbbá ő a döntők történetének legöregebb gólszerzője.

“Nagy dicsőség elérni ezt a mérföldkövet, de én már a Bajnokok Ligája elnevezés előtt is játszottam ebben a kupasorozatban, tehát

számításaim szerintem már túlvagyok a századik meccsemen” – fejtegette a korábbi 126-szoros olasz válogatott védő.


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik