Élet-Stílus

Csökkentette veszteségeit a Chelsea

Kezd kilábalni a pénzügyi gödörből az angol bajnoki címvédő, a tavalyi üzleti évet csak 80 millió fontos veszteséggel zárta, ami a legjobb eredmény az Abramovics-érában. A tervek szerint 2009-re lehet nullszaldós az egyesület.

A Premiership bajnoka a tavaly júniusban záruló üzleti évben 42,9 százalékkal csökkentette a kiadásait, a veszteségek egy évvel korábbihoz képest 60 millióval visszaestek . „Jó irányba haladunk. A reményeink szerint a pozitív trend az elkövetkező években is folytatódik. A tavalyi évben néhány fájó döntést kellett meghoznunk, de az eredmények minket igazolnak.” – értékelt Peter Kenyon, a klub ügyvezető igazgatója.

„Várhatóan nőni fognak a szponzori illetve televíziós bevételek, ráadásul a pályán is jól teljesít a csapat. A terveink szerint a 2009-2010-es üzleti évben már nem lesz veszteséges a klub.” – tette hozzá Kenyon. A Chelsea emellett az ázsiai és amerikai piacokon is terjeszkedni kezdett, ami szintén javíthatja a pénzügyi mérleget.

A csapat edzője, Jose Mourinho nem is költekezhet kénye-kedve szerint a játékospiacon. Az utóbbi években súlyos milliókat költött a klub az új szerzeményekre, de a januári átigazolási időszakban egy darab új játékos nem érkezett.


Roman Abramovics a klub tulajdonosa becslések szerint 500 milliót költött eddig az egyesületre, amely jelenleg a tabella második helyén áll az angol élvonalban, a csapat a Bajnokok Ligájában, az FA Kupában és a ligakupában is versenyben van még.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik