Élet-Stílus

Rangadót veszített a Barcelona

A spanyol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának csúcstalálkozóján a Valencia hazai pályán 2-1-re legyőzte az éllovas Barcelonát, amely már csak jobb gólkülönbségével előzi meg a Sevillát.

A címvédő Barcelona, amely tavaly novembere óta nem győzött idegenben, a harmadik vereségét szenvedte a bajnokságban, és már csak jobb gólkülönbségével utasítja maga mögé a Sevillát, míg a Valencia megelőzte a Betis ellen botló Real Madridot. A katalán sztárcsapat egyébként Samuel Eto’o nélkül állt fel a Mestalla-stadionban. A hivatalos közlés szerint a kameruni csatár maga kérte, hogy tekintsenek el a játékától, mivel akkor szeretne újra pályára lépni, ha sérülése után teljesen rendbe jön.

A rangadó első félidejében Barcelona játszott mezőfölényben, de mind a két oldalon akadtak helyzetek, gól azonban nem született. A szünet után a Valencia gyorsan döntésre vitte a dolgot, és két védelmi megingást kihasználva a győzelem útjára lépett. Az 52. percben David Villa két védő között tette középre a labdát Miguel Angel Angulónak, aki aztán a hálóba lőtt, majd három perccel később – egy kapu előtti kavarodás után – Angulo szolgálta ki a második gólt szerző David Silvát. A Barcelona hiába birtokolta többet a labdát, ezen az estén csak a szépítésre futotta az erejéből: alig valamivel a lefújás előtt Ronaldinho szabadrúgásból lőtt a hazai kapu bal alsó sarkába. A három gól mellett a nyolc sárga és két piros lap is “született” – David Albelda, illetve Deco a 62. percben mehetett zuhanyozni.

A Sevilla kihasználta a Barcelona botlását: az UEFA Kupa védője hazai pályán 3-1-re verte az Atlético Madridot úgy, hogy Jose Luis Marti kiállítása miatt a 36. perctől tíz emberrel futballozott. Igaz, amikor villant a piros lap, már 2-0-ra vezetett a Sevilla:

előbb Frederic Kanouté lőtt a kapu közepébe, majd Daniel Alves csavart a jobb alsó sarokba. A szünet után a vendégeknél volt többet a labda, de komoly helyzetig nem jutottak el, igaz, egy gólt azért csak bepasszíroztak, de előtte még Kanouté is betalált.

A 23. forduló után a Barcelonának és a Sevillának 46-46 pontja van, de a Valencia és Real is csak négy egységgel gyűjtött kevesebbet az éllovasoknál.

Primera División, 23. forduló:
Sevilla-Atlético Madrid 3-1 (2-0)
Gól:
Kanouté (15., 73.), Alves (22.), ill. Ibanez (82.)
Kiállítva: Marti (36., Sevilla)

Valencia-Barcelona 2-1 (0-0)
Gól:
Angulo (52.), Silva (55.), ill. Ronaldinho (91.)
Kiállítva: Albelda (62.), ill. Deco (62.)

Athletic Bilbao-Getafe 2-0 (1-0)
Gól:
Aduriz (30., 50.)

Deportivo La Coruna-Levante 0-0

Espanyol-Real Mallorca 3-1 (1-1)
Gól:
Luis Garcia (29., 79.), E. Costa (94.), ill. Jankovic (44.)

Osasuna-Celta Vigo 0-1 (0-1)
Gól:
Baiano (2.)
Kiállítva: Cannobio (41., Celta Vigo)

Racing Santander-Gimnastic 4-1 (0-0)
Gól:
Scaloni (60.), Matellan (67., öngól), Colsa (75.), Zigic (83.), illetve Grahn (59.)

Recreativo Huelva-Real Sociedad 1-0 (0-0)
Gól:
Beto (49.)

Szombaton játszották:
Real Zaragoza-Villarreal 1-0 (1-0)
Gól:
D. Milito (32.)

Real Madrid-Real Betis 0-0
Kiállítva:
Beckham (94., Real Madrid)


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik