Élet-Stílus

Bombameglepetések a Bundesligában

Felborult a papírforma a labdarúgó Bundesliga 22. fordulójában: a Bayern München egy góllal kikapott a tabellán 15. Aachen otthonában, míg a Werder Bremen hazai pályán szenvedett kétgólos vereséget a sereghajtó Hamburgtól. A forduló nyertese a pénteken diadalmas Stuttgart.

A Schalke növelhette volna az előnyét a német bajnokságban, de egy 2-0-s vezetést elszórakoztak Kuranyiék, akik mögé a pénteken brillírozó Stuttgart jött fel a második helyre, miután a Werder és a Bayern is kikapott jóval esélytelenebb ellenfelétől.

A listavezető gelsenkircheniek Kuranyi duplájával már az első félidőben elhúztak a Wolfsburg otthonában, de a hazaiak ekkor sem adták fel, és végül pontot szereztek. Ennél sokkal rosszabbul járt az utóbbi hetekben bukdácsoló Werder együttese. Kloséék sorozatban harmadik bajnoki mérkőzésükön szenvedtek vereséget, és a tabellán már hétpontos a lemaradásuk a Schalkéval szemben.

A Hamburg szinte végig bekkelte az északi rangadót a Bréma vendégeként, és Rafael van der Vaart először tizenegyesből, majd egy kontrából volt eredményes. A hazaiak 90 percen keresztül csalódást okoztak a szurkolóiknak, az UEFA Kupában az Ajax ellen nyújtott jó teljesítményt nem tudták megismételni a tabella utolsó helyezettjével szemben.

A Bayernnak sem megy az utóbbi hetekben: Ottmar Hitzfeld sem tudta egyelőre összekapni a csapatot, amely irányításával már második vereségét szenvedte el az újonc Aachentől. A bajorok végig

támadták az egész meccset, de sorozatban hagyták ki a helyzeteiket, és ez megbosszulta magát: Klitzpera már a 10. percben belőtte a döntő gólt egy kapu előtti kavarodást követően.

A „magyar” csapatok találkozója után Szabics Imre örülhetett, annak ellenére, hogy egy percig nem játszatta a Mainz edzője a Hertha ellen. A fővárosiak szereztek vezetést Dárdai Pál révén, de fordítani tudott a kiscsapat Zidan és Andreasen találataival. A Szélesi Zoltán klubja, a Cottbus Nürnbergben szenvedett 1-0-s vereséget. A magyar védő végigjátszotta a meccset.

Bundesliga, 22. forduló:
Borussia Dortmund-Borussia Mönchengladbach 1-0 (1-0)
Gól:
Frei (19.)

Alemannia Aachen-Bayern München 1-0 (1-0)
Gól:
Klitzpera (10.)

VfL Wolfsburg-FC Schalke 04 2-2 (0-2)
Gól:
Klimowicz (56., 89.), illetve Kuranyi (10., 29.)

Bayer Leverkusen-Hannover 96 0-1 (0-1)
Gól:
Rosenthal (7.)

Werder Bremen-Hamburger SV 0-2 (0-1)
Gól:
van der Vaart (42., 87., – az elsőt 11-esből)

Hertha BSC-FSV Mainz 05 1-2 (1-0)
Gól:
Dárdai (22.), illetve Zidan (54., 11-esből), Andreasen (64.)

Vasárnap játszották:
FC Nürnberg-Energie Cottbus 1-0 (0-0)
Gól:
Beauchamp (73.)
Kiállítva: Ziebig (72., Cottbus)

Arminia Bielefeld-VfL Bochum 1-3 (1-2)
Gól:
Wichniarek (26.), ill. Gekasz (2., 10.), Dabrowski (51.)

Pénteken játszották:
Eintracht Frankfurt-VfB Stuttgart 0-4
Gól:
Hilbert (2.), Gomez (16.), Osorio (44.), Hitzlsperger (78.)



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik