Élet-Stílus

Parreira engedély nélkül dolgozik Dél-Afrikában

Figyelmeztetésben részesült Carlos Alberto Parreira, a Dél-afrikai Köztársaság labdarúgó-válogatottjának brazil szövetségi kapitánya, mivel munkavállalási engedély nélkül dolgozik új állomáshelyén.



A 2010-es vb házigazdájának szövetsége pénteken beismerte, hogy a 63 éves szakember több mint egy hónapja turistavízummal tevékenykedik, ugyanakkor jelezte, már folyamatban van a megfelelő engedély kiállítása. Ezzel együtt a belügyminisztérium szóvivője közölte, a jelen helyzetben még ahhoz sincs joga a trénernek, hogy televíziója előtt jegyzeteljen labdarúgó-mérkőzésekkel összefüggésben.

“A törvény világosan fogalmaz, Carlos Alberto Parreira nem dolgozhat, amíg nincsenek rendben a papírjai” – fogalmazott Mantshele Tau. A szóvivő még hozzátette, amennyiben szakember edzést tart, vagy bemegy a szövetségbe, akár le is tartóztathatják. A belügyminisztérium aztán hétfőn, a délutáni órákban közölte, hogy brazil edző hamarosan megkapja a munkjához feltétlenül szükséges engedélyeket.

Parreira a tavalyi világbajnokság után távozott hazájának nemzeti együttesétől, amellyel a negyeddöntőig jutott Németországban. A dél-afrikai válogatottnál Jairo Leal segíti a munkáját, és a szerződése négy évre, a 2010-es vb végéig szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik