Élet-Stílus

Bundesliga: megszenvedett a Bayern

Az új Hitzfeld-éra első otthoni találkozóján januári formáját mutatta a Bayern. Már-már tékozló helyzetkihasználás, lassú támadásszövés, és kapkodás a védelemben. Az Arminia ellen ez is belefért.

A müncheniek a Lúcio passzát értékesítő Makaay révén szereztek vezetést, s az első félidőben beszorították ellenfelüket. Különösen a rendre távolról próbálkozó Van Bommel, és a holland középpályástól remek labdák sokaságát kapó Podolski járt élen a helyzetek kihagyásában.

Az egykori kölni a 25. percben hét méterről vehette célba Hain kapuját, ám nem járt sikerrel. A válogatott támadó térfélcsere után az 53. percben fejjel próbálkozott, de ismét pechesnek bizonyult, akárcsak a szöglet után a 72. percben szintén fejessel ijesztgető Lúcio.

A 86. percben meghűlt a vér a bajorok szurkolóiban. Baloldali szöglet után Kahnról Masmanidis elé pattant a labda, a görög felmenőkkel tüntető szélső azonban elkapkodta a kínálkozó alkalmat.

A Bayern maradt a negyedik helyen, ám a Schalke csapatával szembeni 11 pontos lemaradás lefaragása – a mutatott játék függvényében is – kemény diónak ígérkezik, nem beszélve a február végén esedékes Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-próbáról.

Bundesliga, 21. forduló

Bayern München-Bielefeld 1-0 (0-0)
München, Allianz-Arena, 69 ezer néző. Vezette: Rafati
Gól: Makaay (8.)
Bayern: Kahn – Szalihamidzsics, Lúcio, Van Buyten, Lahm – Demichelis – Van Bommel, Ottl (Görlitz, 65.) – Karimi – Makaay (Pizarro, 61.), Podolski (Santa Cruz, 88.).
Szakvezető: Hitzfeld
Bielefeld: Hain – Korzynietz, Westermann (Bollmann, 12.), Gabriel, Schuler – T. Marx (Vata, 72.), Kauf – Kamper, Maszmanidisz – Zuma, Eigler (Wichniarek, 58.).
Szakvezető: von Heesen

Bochum-Nürnberg 0-2 (0-0)
Gól:
Szaenko (88., 91.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik