Élet-Stílus

Gerilla ralis és Tina Turner levele a Bamakón

A sikeres indulás után már az első nap képtelen dolgok estek meg a szervezőkkel és versenyzőkkel. Csapatunk, a HUCARES jelentős előnyre tett szert, miután egy huzamban egészen Katalóniáig autóztak. Hétfő dél körül pedig, egy alapos marokkói vizsgálat után, Afrika földjére léptek.

Gerilla ralis Körmendnél

Indulás után nem sokkal a versenyzőket villámcsapásként érte egy a nyolcas úton Körmend közelében várakozó autós kérése. A magát „Cigánygyerek az Égből” névvel illető amatőr versenyző kérése az volt, hogy csatlakozhasson a mezőnyhöz. Egy szebb napokat látott Lada Nivával érkező gerilla ralis szavai meghallgatásra találtak. Kisebb problémát okozhat neki, hogy vízumokkal, térképpel és oltásokkal egyáltalán nem rendelkezik. Anonimitást is azért kért, hogy az esetleg a magyar sajtóból tájékozódó afrikai hatóságok ne tudják akadályozni útját. Rövid alkudozás után a résztvevők ellátták Budapest-Bamakós matricákkal, majd a csatlakozási aktus lezárásaként alkoholos filccel rajtszámot festettek autójára.



Gerilla ralis és Tina Turner levele a Bamakón 1

KÉPGALÉRIA



Első nap eredménye

Az első nap lezárásaként az útiterv szerinti szálláshelyre elsőként este 8 órakor futott be a túrakategóriában induló, 26-os rajtszámú Toyota Corolla. A versenykategória etapgyõztese az 1. napon a 18-as rajtszámú Agrianna-csapat Nissanja lett, a csapattagok: Krakoczki Adolf és Galvacs Ottó.


Vasárnapi események

Rövid pihenő után a Velencéből vasárnap reggel továbbinduló futam résztvevőinek meg kellett küzdeniük a sűrű köddel. Azonban senkinek sem kellett szomorkodni, hiszen minden bizonnyal jó hatással van a versenyzők lelkivlágára, hogy az Asztroweb csapata minden reggel friss asztrológiai jelentéssel látja el a versenyzőket, előrejelzésüket CB-rádión sugározzák.

A vasárnapi nap első lerobbanását az alsópetényi polgármester járműve követte el: a terepjárót bevontatták a legközelebbi faluba, ahol a versenyzőknek egy helyi temetési szertartáson is részt kellett venniük, mielőtt a szerelő hajlandó volt megjavítani az autót.

A nap végére a leggyorsabbak Monte-Carlóban élvezhették a napsütést, míg a lassúbbaknak csak az olaszországi köd jutott. A pompa és kaszinók városában a turisták kíváncsian fényképezték a magyar versenyautókat. Különösen Villám Géza 00-s rajtszámú Bogara aratott nagy sikert a monte-carlói Casino elõtt, bár ezt a biztonságiak nem sokáig nézték jó szemmel.

Tina Turner levele magyar kézen

A versenykategóriában vasárnap két-két geochallenge (kicskeresõ) feladatot is végrehajtottak a résztvevők. Az egyikben Tina Turner pompás villáját kellett megtalálni a francia riviérán. Egy szintén neve elhallgatását kérő versenyző, aki a leggyorsabb volt, nemcsak hogy felderítette a villa pontos helyét, de hogy sikeréről bizonyosságot is felmutasson, elcsent egy levelet a rocknagyi postaládájából.

HUCARES első két napja


A csapat tagjai feleslegesnek ítélték meg az európai megállókat, ezért az indulás után egy huzamban, persze váltott sofőrökkel, huszonhat órát utaztak. Így vasárnap reggelre már elérték a Barcelonától délre fekvő Sitges városát. Ezzel az az érzésük lehetett, hogy a túrakategóriában biztosan vezetik a mezőnyt. Ez a nagyszerű érzés azonban gyorsan elillant, miután több ismerős járművet is elzúzni láttak maguk mellett az autópályán.

Ezidáig jól teljesítenek a HUCARES-kocsik, a folyamatos 90-100-as tempó tartása csak az emelkedőkön okoz problémát, ami nem is csoda, hiszen a Mercire akár OT- (Old Timer) rendszám is kerülhetne, a Pajero pedig megpakolva több mint két tonnát nyom. Viktor, a kapcsolattartónk beszámolt róla, hogy Európa érintett országaiban gyönyörű tavaszi időjárás uralkodik, Olaszországban és Franciaországban éjszaka útközben 13-15 Celsius-fok volt az átlaghőmérséklet. Ezt a fajta elhajlást a normálisnak mondható viszonyoktól intő jelnek tekintik a HUCARES tagjai, lelki szemeik előtt már az Atlasz-hegységben rájuk hulló jégeső és a lezúduló sárlavina képei pörögnek.

Rövid telefonbeszélgetésünk alatt megtudhattuk, hogy a szálláshelynek választott Sitges egyébként egy gyönyörű tengerparti üdülőhely, lakosai nagyon toleránsak. Így korábban számos kábítószerélvező költözött a városba, értesülve annak liberális elveiről, akik úgy próbálták meg fenntartani magukat, hogy a tengerparton homokvárakat kezdtek el építeni. A szemlélődők pedig az arra érdemes várak vizesárkaiba hajigálhatták bele adományaikat. A homokvárak építése egy idő után annyira elburjánzott, hogy a helyi hatóságok mindenféle tengerparti megerősítési munkálatokat kénytelenek voltak ötszáz euró büntetéssel jutalmazni. Az építési biznisz azonban ennek ellenére továbbra is virágzik. Kapcsolattartónk is egy ilyen építmény bástyája mellől jelentkezett be.

Legutóbbi információink szerint csapatunk két és fél órás kompút után érkezett meg Tangerbe, ahol valószínűleg még most is folyik a határátlépési procedúra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik