Élet-Stílus

NBA: megbotlott a Detroit és az Orlando

A Charlotte véget vetett a Detroit győzelmi szériájának: a Pistons nyolc győztes meccs után nyelte le újfent a vereség keserű piruláját a tengerentúli profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

A Charlotte két vereséggel a háta mögött adott randevút a nyolcas győzelmi sorozattal bíró Detroitnak. Az erőviszonyoknak, egyben a papírformának megfelelően a nagyszünetben, ha csak egy ponttal is, de a Pistons vezetett, a házigazda a harmadik negyedben fordította a maga javára a partit, hét pontos előnyre tett szert, amelyet a vendégcsapat már képtelen volt ledolgozni.


A “hiúzok” közül öten is kétszámjegyű pontszámot termeltek, a legeredményesebb Emeka Okafor volt a maga 18 egységével, míg átellenben Rasheed Wallace vitte a prímet, 19 pontot pakolt bele a közösbe. A Charlotte továbbra is sereghajtó, míg a Detroit a második helyen áll a Keleti főcsoportban.

Egyébként az éllovas Orlando is megbotlott a legutóbbi játéknapon, hatmeccses sikersorozatának lezárásaképpen 116-91-re kapott ki az Elton Brand (31 pont) vezérelte Los Angeles Clipperstől. A Minnesota és az Atlanta idegenben nyert: az előbbi Philadelphia, az utóbbi a Portland várát vette be.


A “héják” 1997. december 15. óta először diadalmaskodtak a Rose Gardenben, és nem mellékesen: kilenc vereség után tudták újra legyőzni a Trail Blazers legénységét. A fentiek ismeretében akár történelminek is nevezhető győzelemhez Joe Johnson a nap legjobb teljesítményével, 33 ponttal, 6-6 lepattanóval, illetve assziszttal járult hozzá.

NBA, alapaszakasz, 32. játéknap:
Philadelphia 76ers-Minnesota Timberwolves 84-95
Charlotte Bobcats-Detroit Pistons 97-89
Portland Trail Blazers-Atlanta Hawks 96-107
Los Angeles Clippers-Orlando Magic 116-91

Ajánlott videó

Olvasói sztorik