Élet-Stílus

Pontokat hullajtott a Barcelona

Szombat este jókora meglepetéssel kezdődött a Primera Division 13. fordulója: a Barcelona döntetlent játszott a Levante otthonában, és a vasárnapi eredményektől függően lecsúszhat a tabella első helyéről. A Valencia még rosszabbul járt.

Hetek óta bukdácsol a hazai bajnokságban a Valencia együttese. A Bajnokok Ligájában még veretlen spanyol klub 0-2-es vereséget szenvedett a Recreativo Huelvától, és ezzel sorozatban a harmadszor kapott ki úgy, hogy még gólt sem sikerült szereznie. A Valencia együttese hat mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban és jelenleg csak a nyolcadik helyen áll. A liga legkevesebb pénzből (18 millió euró) gazdálkodó újonca együttese az UEFA kupa szereplést jelentő hatodik pozíciót foglalja el.

Egy másik újonc, az UD Levante 1-1-es döntetlent játszott a Bajnokok Ligája címvédő katalán együttessel. A legutóbbi fordulóban a Villarealt 4-0-ra lemosó Barcelona ezúttal kénytelen volt nélkülözni brazil szupersztárját. Frank Rijkaard úgy döntött, hogy a sorsdöntő Werder Bremen elleni BL-összecsapás előtt pihenteti Ronaldinhót. Így azonban a csapat nem tudta legyűrni a bátor kiscsapatot, amely Deco szabadrúgásgólját negyedórával a lefújás előtt egalizálta.

Primera División, 13. forduló
Real Betis-Atlético Madrid 0-1 (0-1)
Gól:
Galletti (33.)

Levante-Barcelona 1-1 (0-1)
Gól:
Alvaro (77.), illetve Deco (41.)

Recreativo Huelva-Valencia 2-0 (1-0)
Gól:
Aitor (1.), Pongolle (82.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik