Élet-Stílus

Kézilabda BL: döntetlen Szegeden

A Pick Szeged 25-25-ös döntetlent játszott a vendég spanyol Valladoliddal a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésen.

Rossz előjelekkel várhatta a fontos mérkőzést a Szeged, többen sérültek, betegek. Az első tíz percben felváltva estek a gólok, a kapusok remekeltek. Aztán Vadkerti remek helyzetfelismerésével 5-3-ra módosult az állás. A sokat cserélő spanyolok egyre keményebben támadtak, és egyenlítettek. Sok volt a hiba mindkét oldalon, ám a Tisza-partiaknak arra volt erejük, hogy a Valladolid ne vegye át a lélektanilag fontos vezetést. Puljezevic tovább javult, két büntetőt is megfogott, és ez – emberelőnyben – lendületet adott, így sikerült meglépni (11-8). Azonos létszámban megint feljött a rivális, ám közvetlenül a szünet előtt Bendó kétszer is betalált.

A fordulást követően kétszer is létszámfölénybe került a Szeged, de amíg az elsőnél 15-11-re elhúzott, addig a másodiknál örült, hogy állandósult a különbség. De nem sokáig, mert 17-13 után pillanatok alatt 17-16 lett az állás, majd a Valladolid emberelőnye alatt 19-19 lett a 48. percben. Hullámvölgybe került a Szeged, és fordított a spanyol klub és már 24-21-re is vezetett.

Hatalmas hajrába kezdett a hazai csapat, és az 57. percben összejött az egyenlítés (24-24). Azonban Bajuszt kiállították és a Valladolid hétméterest rontott. Mezei a vonalról betalált, ám a vendégek még egyszer betaláltak, és így maradt a döntetlen. A rendkívülien nehéznek ígérkező visszavágót jövő vasárnap 17 órakor rendezik Valladolidban. A párharc nyertese a BL negyeddöntőjében folytathatja.

Férfi BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Pick Szeged-Valladolid (spanyol) 25-25 (13-10)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik