Élet-Stílus

Sziporkázott a Veszprém a BL-ben

A MKB Veszprém hazai pályán tízgólos előnyt szerzett a dán Kolding ellen a férfi kézilabda BL nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Nehezen lendültek bele a csapatok, eleinte alig esett gól, aztán a Veszprém előbb megnyugodott, és az év legjobb férfi játékosának választott Gál Gyula duplájával 4-2-re ellépett. A folytatásban is jól védekezett a hazai gárda, ám 7-4 után gyorsan felzárkózott a rivális. A 20. percben ritmust váltott a Veszprém, és pillanatok alatt 12-7 lett az állás. A hazaiak emberhátránya alatt alig csökkent az előny, mert Dejan Peric két büntetőt is megfogott. Majd amikor a vendégektől állítottak ki a bírók, a szünet előtt minden addiginál nagyobb lett a differencia.

A fordulás után Kiril Lazarov folytatta a gólgyártást (19-11), ám Iváncsik Gergő látványos ejtése után a dánok sorozatban háromszor is betaláltak. A 41. percben a sérüléséből felépült Perez Carlos játékra jelentkezett. A holtponton azonban megint Dejan Peric kapus lendítette át a magyar bajnokot. Gál akár kétszámjegyűvé növelhette volna a különbséget, ám 23-14-nél kísérletét védte a vendég hálóőr. Előbb a Kolding, majd újból Lazarov pillanatai következtek, és 27-18-nál időt kért a rivális, de újabb gólt kapott.

A hajrában Tombort kiállították, de Gál megint villant (29-19), és ez a különbség a lefújásig nem változott. A nagy különbség ellenére keménynek ígérkező visszavágót jövő szombaton rendezik.

Férfi BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém-Kolding (dán) 32-22 (16-10)

Vasárnapi program:
Pick Szeged-Valladolid (spanyol), 13:05

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik