Élet-Stílus

NHL: otthon, édes otthon

A Calgary nem túl kellemes házigazda. A kanadai csapat rendszerint elpáholja a vendégeit, szombatra virradóra sorozatban hetedszer nyert hazai jégen a tengerentúli profi jégkorongligában (NHL).

A legutóbbi játéknapon a Columbus volt a Calgary áldozata. Bár sokáig ez éppen fordítva tetszett, az első harmad végén ugyanis a vendégek szerezték meg a vezetést (Ron Hainsey lőtte ki a jobb alsó sarkot), és a záró felvonás elejéig meg is őrizték minimális előnyüket. Az idei 13. gólját jegyző Jarome Iginla igazította 1-1-re az állást, majd egy furcsa találattal már a győzelem útjára lépett a Flames.


Chuck Kobasew lövése után a korong a vasról Pascal Leclaire kapus mögé pattant, a gólbíró jelzett, szólt a duda, a vezetőbíró azonban hevesen mutogatta: nincs gól, mehet tovább a játék. Kobasew kissé már kisodródva újra lőtt, és ezúttal, ha centikkel is, de a pakk valóban áthaladt a vonalon. “A legtöbb játékos talán megállt volna, én viszont egyből lőttem, ahogy elém került a korong. Amúgy is mindig így teszek ilyen esetben” – mondta a 24 éves szélső, aki 16 “gólmentes” parti után győztes találatot jegyzett.

A Calgaryhoz hasonlóan a New Jersey, a Buffalo (a keleti első Sabres a huszadik győzelmét aratta!) és a Chicago is kihasználta a hazai pálya előnyeit. A játéknap egyetlen idegenbeli győzelmét a Detroit jegyzi, 3-0-ra nyert a Minnesota jegén. Daniel Cleary két góllal, Nicklas Lidström góllal és assziszttal, Dominik Hasek 20 védéssel járult hozzá a sikerhez. A veterán cseh kapus idei negyedik, pályafutása 72. shutoutját regisztráltatta a statisztikusokkal.

NHL, alapszakasz, 58. játéknap:
New Jersey Devils-Pittsburgh Penguins 5-2
Minnesota Wild-Detroit Red Wings 0-3
Buffalo Sabres-New York Rangers 4-3 – szétlövéssel
Chicago Blackhawks-St. Louis Blues 5-2
Calgary Flames-Columbus Blue Jackets 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik