Élet-Stílus

NBA: megállíthatatlan a Dallas

Sorozatban 12. mérkőzését nyerte meg a Dallas Mavericks együttese az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

Már az első negyed során kiderült, nem a Sacramento lesz az a csapat, amelyik megállítja a Dallast. A texasiak ugyanis hamar faképnél hagyták a riválist, 38 pontot szerezve az első szünetben már 19-cel vezettek, majd a találkozót végig a kezükben tartva végül 109-90-re páholták le a “királyokat”.

Josh Howard 24 ponttal járult hozzá a sorozatban 12. dallasi győzelemhez, míg az előző mérkőzésen szemsérülést szenvedett Dirk Nowitzki 18 pontot tett be a közösbe. A német center egyébként a találkozó elején kissé zavartnak tűnt, első kilenc dobásából nyolcat el is rontott. A mezőnybeli mutatójára nem igazán lehet büszke (4/15), a büntetővonalról azonban nem tudott hibázni (10/10), ráadás gyanánt még tíz lepattanót is szedett. Átellenben Ron Artest volt a legtermékenyebb a maga 15 egységével.

A Dallas szenzációs sorozatának köszönhetően vezeti a Délnyugati csoportot, míg a főcsoportjában a harmadik helyre lépett fel. Ki emlékszik már arra, hogy Avery Johnson emberei négy vereséggel kezdték a szezont, elvégre azóta egyszerűen képtelenség legyőzni a tavalyi finalista texasiakat.

A Dallashoz hasonlóan a Detroit (8 győzelem) és az Orlando (6) is jó formában van, az előbbi a New York együttesét, az utóbbi a Portlandet győzte le a legutóbbi játéknapon. A Phoenix is hatra duzzasztotta a sikerszériáját, miután hazai pályán két vállra fektette a Milwaukee-t. A New Orleans viszont maradt az élet árnyékos oldalán, a Chicago elleni veresége az ötödik volt egyhuzamban, míg a Portland négy, a Minnesota három mérkőzés óta nem talált legyőzhető ellenfélre a tengerentúli profi kosárlabdaligában.


Hivatalos panasz az új labda ellen


A játékosok szakszervezete hivatalosan is panaszt emelt az NBA-vezérkarnál az idén bevezetett új labda, illetve a “zéró tolerancia” elv ellen. A 35 év után műanyagra cserélt bőrlabda már a szezonrajt előtt nagy felháborodást váltott ki: Shaquille O’Neal, a Miami centersztárja például olcsó áruházi bóvlinak nevezte az elődjénél kétségtelenül jobban tapadó gömböt, míg edzője, Pat Riley egyenesen “szörnyűnek” titulálta azt. A másik probléma az az új rendelkezés, amely szerint a bírói sípszó után a játékosoknak tilos reklamálniuk, különben kivétel nélkül technikai hibával bűnhődnek. “Ha David Stern nem fogja vissza a bírókat, polgári pert indítunk” – fenyegette meg az NBA-főnököt Billy Hunter, a szakszervezet igazgatója. A liga egyelőre megígérte, hogy felülvizsgálja nyári határozatait, de konkrét választ még nem adott – írta szombaton az MTI.

NBA, alapszakasz, 30. játéknap:
Dallas Mavericks-Sacramento Kings 109-90
Washington Wizards-Charlotte Bobcats 121-109
Toronto Raptors-Boston Celtics 106-102
Atlanta Hawks-Cleveland Cavaliers 95-106
New Orleans Hornets-Chicago Bulls 108-111
Detroit Pistons-New York Knicks 108-100
Minnesota Timberwolves-Denver Nuggets 92-106
Phoenix Suns-Milwaukee Bucks 122-116
Portland TrailBlazers-Orlando Magic 89-91
Seattle SuperSonics-Indiana Pacers 105-103

Ajánlott videó

Olvasói sztorik