Élet-Stílus

NHL: mumust vert az Atlanta

Az Atlanta véget vetett a Toronto elleni rossz sorozatának: a Thrashers nyolc elveszített mérkőzés után tudta legyőzni a kanadai csapatot az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

Az Atlanta együttese alaposan visszavágott Torontónak a múltbeli sérelmekért: Marian Hossa három góllal és egy assziszttal, míg Kari Lehtonen kapus 36 védéssel járult hozzá az 5-0-s győzelemhez. A Thrashers 2003. október 27. óta először verte meg a torontói csapatot, azóta – egészen péntek hajnalig – sorozatban nyolcszor hódolt be a kanadaiaknak, és az egymás elleni, 9-37-es gólkülönbségére sem lehet éppen büszke. “Ez a siker egyfajta üzenet, senki sem packázhat velünk” – verte a mellét a négy góltérő átadást jegyző Szlava Kozlov, az Atlanta szélsője.

Egy másik nyeretlenségi széria is megszakadt péntekre virradóra: a Washington kapusaként Olaf Kölzig először győzött a Dallas ellen (4-3). A 36 éves német portás ezért a gólszerzőknek, Richard Zedniknek, Chris Clarknak, Matt Pettingernek és Alekszander Szeminnek, valamint a két asszisztot is kiosztó Jakub Klepisnek lehet hálás. A hullámvölgyén (hat vesztes meccs) túljutó fővárosi legénység zsinórban második találkozóját nyerte meg.

Újra formába lendült az Anaheim is, a csapat a Colorado elleni, “szétlövéses” kudarc után sorozatban negyedszer diadalmaskodott, ezúttal a Vancouverből hozta el a pontokat. Győzött a bajnok Carolina is, a duplázó Erik Cole vezetésével a Montrealt páholta el a saját csarnokában. A idén nem túl acélos címvédő utóbbi öt meccsén másodszor járt sikerrel.

NHL, alapszakasz, 57. játéknap:
Washington Capitals-Dallas Stars 4-3
Carolina Hurricanes-Montreal Canadiens 4-2
Atlanta Thrashers-Toronto Maple Leafs 5-0
Boston Bruins-Tampa Bay Lightning 4-3 – szétlövéssel
New York Islanders-Philadelphia Flyers 2-3
Ottawa Sentaros-Florida Panthers 6-0
St. Louis Blues-Nashville Predators 4-5
Phoenix Coyotes-Los Angeles Kings 7-4
Edmonton Oilers-Colorado Avalanche 3-7
Vancouver Canucks-Anaheim Ducks 1-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik