Élet-Stílus

NBA: Bryant-show a Utah ellen

Kobe Bryant 52 ponttal segítette győzelemre a Los Angeles Lakers együttesét a Utah ellen péntekre virradóra, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A szezon előtt térműtéten átesett 28 esztendős védő pályafutása során 12. alkalommal lépte át az 50 pontos álomhatárt. Nem ritka tehát, hogy egymaga dönt el egy-egy mérkőzést, mint történt most, a Utah elleni partin is. A rekordja egyébként 81 pont, melyet a tavalyi szezonban, január 22-én, a Toronto ellen jegyzett. Nála egy meccsen csak a legendás Wilt Chamberlain volt termékenyebb még 1962-ben, amikor is a Philadelphia színeiben a Kniscks ellen 100 pontig jutott. A teljesség kedvéért: az idei csúcsot Michael Redd, a Milwaukee játékosa tartja 57-tel.

Visszatérve a LA Lakers-Utah mérkőzéshez: Bryant főleg a harmadik negyedben volt ellenállhatatlan, csapata 42 pontjából 30-at ő szerzett úgy, hogy a mezőnyből mind a kilenc dobása a gyűrűbe landolt, emellett tíz büntetőjét kivétel nélkül pontra váltotta – ezzel egy negyedre vonatkozóan megdöntötte a saját Lakers-rekordját. A kaliforniaiak végül 132-102-re győzték le a legutóbbi négy fellépéséből hármat elbukó Jazzt. “Jó volt nézni Kobe parádéját, de a védekezésünket is dicséret illeti” – magyarázta Phil Jackson, a Lakers edzője. “Nagynak, kirobbanónak éreztem magam ma este. Azt hiszem, elkaptam a fonalat, a térdem is újra a régi” – ezek pedig már a játéknap hősének, Kobe Bryantnak a szavai.

A nap másik mérkőzésén a lábadozó Shaquille O’Neal nélkül felálló Miami két ponttal kikapott a vendég Detroittól. A Pistons sorozatban hetedik diadalában a 24 pontig jutó Richard Hamilton játszotta a főszerepet, míg címvédő kosarasai közül Dwyane Wade (21 pont) és Udonis Haslem (20) emelhető ki.

NBA, alapszakasz, 29. játéknap:
Los Angeles Lakers-Utah Jazz 132-102
Miami Heat-Detroit Pistons 85-87

Ajánlott videó

Olvasói sztorik