Élet-Stílus

NBA: drámai végjátékban nyert az Indiana

A Golden State nagy csatában, két ponttal kikapott a vendégként fellépő Indianától a tengerentúli profi kosárlabdaligában (NBA), így a csapat főedzője, Don Nelson megragadt 1199 győzelemnél.

Egy hajszálon múlt minden idők második legsikeresebb NBA-edzőjének, Don Nelsonnak az 1200. ligagyőzelme. Csapata, a Golden State 40 másodperccel a dudaszó előtt még jobban állt, négy ponttal vezetett az Indiana ellen, csakhogy a vendégként fellépő Pacers lehajtázta az oaklandiakat: Al Harrington triplája után már csak egy pont volt a differencia, majd egy másodperccel a vége előtt Stephen Jackson keze is elsült a hárompontos vonalon túlról – 106-108-ra igazítva ezzel az állást.


Az Indiana kezdőötéséből mindenki kétszámjegyű pontot hozott, Harrington 28-at tett be a közösbe, Jermaine O’Neal (20 pont, 11 lepattanó) és Jeff Foster (11, 10) pedig dupla-duplával zárt, a hazai oldalon Monta Ellis 27 pontjával volt az együttese legjobbja. “Nem vagyok csalódott, ugyanis jól játszottunk, simán kellett volna nyernünk ezt a mérkőzést, de ez most így alakult” – nyilatkozta Nelson, akinél csak Lenny Wilkens aratott több győzelmet (1332) az NBA-ben.

Nelson egykori csapata, a Dallas sorozatban 11. győzelmét aratta. A texasi együttes úgy győzte le a Torontót, hogy vezére, a homályos látásra panaszkodó Dirk Nowitzki csak tíz percet tölltött el a parketten. Az Orlando és a Phoenix is elkapta a fonalat, ötre duzzasztotta a győzelmi szériáját: az előbbi a Seattle-t, az utóbbi a Houstont verte a legutóbbi játéknapon, miközben a New Jersey bostoni diadalával lezárta hatmeccses vesszőfutását.

NBA, alapszakasz, 28. játéknap:
Atlanta Hawks-Charlotte Bobcats 99-90
Cleveland Cavaliers-New York Knicks 98-101
Boston Celtics-New Jersey Nets 103-106
Dallas Mavericks-Toronto Raptors 117-98
Utah Jazz-San Antonio Spurs 83-75
Phoenix Suns-Houston Rockets 102-91
Seattle SuperSonics-Orlando Magic 84-94
Angeles Clippers-Memphis Grizzlies 105-90
Golden State Warriors-Indiana Pacers 106-108

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik