Élet-Stílus

Hamilton új csapatban

A doppingvétségért kapott kétéves eltiltását letöltő amerikai Tyler Hamilton az orosz érdekeltségű Tinkoff Credit Systems kerékpáros-csapatában folytatja a pályafutását. Kétéves szerződést írt alá.

Az athéni olimpia időfutamának aranyérmese fennakadt a versenyt követő doppingvizsgálaton, ám megtarthatta aranyérmét, mert a B próbánál eljárási hiányosságok történtek, az időközben megfagyott mintát képtelenség volt elemezni. Aztán egy hónappal később, a spanyol körversenyen ismét lebukott, és ezt követően kapta a kétéves eltiltását, amely szeptemberben járt le. Itt azonban még nem ér véget Hamilton “bűnlajstroma”, a spanyol doppingbotrányba is belekeveredett: állítólag a felesége egy vaskos számlát kapott az ügy központi figurájának tartott dr. Eufemiano Fuentestől. Az El País értesülését azonban az amerikai bringás hazugságnak nevezte.

“Korábban persze elkövettem egy nagy hibát, de megfizettem az árát, és készen állok arra, hogy visszatérjek” – nyilatkozta Hamilton, aki két évre szóló megállapodást írt alá az olasz bázisú, ugyanakkor orosz érdekeltségű Tinkoffal.


A csapat első embere megmagyarázta, miért kínált szerződését a korántsem kikezdhetetlen előéletű kerékpárosnak. “Tyler Hamilton egyike a legjobb versenyzőknek, tapasztalata sokat segíthet a fiataljainknak” – mondta Oleg Tinkoff, aki a 2007-es Giro d’Italián való jó szereplést tartja a legfontosabb célnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik